Site icon TrikalaVoice

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: “Μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα”

Η ΕΠΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αφουγκραζόμενοι την αγωνία και την απόγνωση των παραγωγών, γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, εργατών γης, συνεταιρισμών και μεταποιητών, μπροστά στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση της πανδημίας του Κορωνοϊού, και βλέποντας την αμήχανη στάση της κυβέρνησης, προχωράμε στην κατάθεση υπεύθυνα επεξεργασμένων προτάσεων μέτρων για τη στήριξη της Βιωσιμότητας της Αγροτικής Παραγωγής.

Τα μέτρα που προτείνονται είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα αλλά προϋποθέτουν γνώση, ευαισθησία, και ξεκάθαρη διάθεση για σταθερή διεκδίκηση, αλλά και σύγκρουση, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στα διεθνή φόρα.

Καταθέτουμε, λοιπόν, τις προτάσεις μας ελπίζοντας πως η κυβέρνηση θα τις αξιοποιήσει προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων με την πρωτογενή παραγωγή της χώρας.

 

Μέτρα στήριξης της Βιωσιμότητας της Αγροτικής Παραγωγής

Η πανδημία του ΚορωνόϊουSARS-COV 2 αφαιρεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, σπέρνει τον πανικό σε όλη την υφήλιο, καταστρέφει την οικονομία, όπως την ξέραμε μέχρι χθες. Οι επιπτώσεις στα συστήματα υγείας, στην απασχόληση, στις μετακινήσεις, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα,είναι ανυπολόγιστες. Ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής ήταν αδύνατο να μείνει ανεπηρέαστος.

Οι περιορισμοί στις συναθροίσεις, στις μετακινήσεις, στην εστίαση, στον τουρισμό, τη διακίνηση των προϊόντων μέσω των εξαγωγών, αλλά και οι δραματικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες εν όψη εορτασμού του Πάσχα, τόσο των Καθολικών όσο και των Ορθοδόξων Χριστιανών,έχουν επιφέρει ήδη μια τεράστια μείωση στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων που θα ενταθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για ένα δυνατό χτύπημα στην εύθραυστη ήδη βιωσιμότητα χιλιάδων οικογενειακών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνεται η ακόλουθη δέσμη μέτρων, τα οποία προτείνουμε στη κυβέρνηση να εφαρμόσει αναλόγως της έντασης της κρίσης στον αγροτικό τομέα:

 

 

Α. «ΕΝΕΣΗ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

 

 

 

Β. ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

 

 

 

 

 

Γ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε.

 

                                                                                       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                     Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

Exit mobile version