Τοπικά

“Σχολείο για όλους” στο 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων, στο πλαίσιο του έργου “Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά σχολεία”, υλοποίησε  το διήμερο  Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, επιμορφωτικό σεμινάριο σε θέματα συμπεριληπτικής πολιτικής και εκπαίδευσης, ειδικά σε σχέση με τα παιδιά προσφύγων με την υποστήριξη των επιμορφωτριών του έργου  Schools4All, Παπαντωνίου Ελένης και Καραγιάννη Αναστασίας στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων.

 

Το έργο “Σχολεία για Όλους” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», των ΕΕΑ Grants, με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland  (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360 (https://www.asylumandmigration-eeagrants.gr)

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν 14 εκπαιδευτικοί του  2ου Γυμνασίου Τρικάλων και 5 εκπαιδευτικοί σχολείων της πόλης στα οποία λειτουργούν τάξεις υποδοχής.

 

Ο Διευθυντής

 

 

Ευάγγελος Β. Κίτος        

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης