Τοπικά

Σύσκεψη στην Καλαμπάκα για το συντονισμό ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Συντονισμός και προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη που είχε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος συνεπικουρούμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Νίκο Τσιούκα συμμετείχαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Τρικάλων, Πύραρχος Βαγγέλης Τσιορλίδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας, Επιπυραγός Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μετεώρων Βαγγέλη Λαφαζάνη, ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Καλαμπάκας Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, η Διευθύντρια του ΔΕΔΔΗΕ Καλαμπάκας Νατάσα Οικονόμου.

 

 

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως η στενή συνεργασία και ο προγραμματισμός αναδεικνύονται ως κρίσιμοι παράγοντες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κινδύνου της πυρκαγιάς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

-Ο σχεδιασμός της υλοποίησης έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης αγροτικούς δρόμους και στα πρανή των δρόμων αρμοδιότητας του Δήμου

 

-Η διερεύνηση της ετοιμότητας του δυναμικού και μέσων για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών.

 

-Ο συντονισμός σε τοπικό επίπεδο της διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, με ειδική αναφορά στην υλοποίηση της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών.

 

-Ο προσδιορισμός των μέτρων ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Από τους συμμετέχοντες υπογραμμίστηκε ακόμη η ανάγκη ρυθμίσεων, ή παρεμβάσεων, στην περιοχή των Μετεώρων, όσο και σε Τοπικές Κοινότητες για την αντιμετώπιση προβλημάτων τεχνικής φύσεως, αποψίλωσης εκτάσεων και προσβασιμότητας τα οποία έχουν ήδη εντοπιστεί.

Τοποθετούμενος σχετικά ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι οι επισημάνσεις καταγράφηκαν και ότι παρά την δεδομένη οικονομική στενότητα του Δήμου, οι αρμόδιες Υπηρεσίες είναι έτοιμες να συνδράμουν το δύσκολο έργο της πυρασφάλειας στην περιοχή μας με μηχανήματα, ή τεχνικά μέσα που διαθέτουν γι΄ αυτό τον σκοπό, αλλά και με προσωπικό, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.  Στο τέλος της σύσκεψης συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που προγραμματίζονται ενόψει του καλοκαιριού και της νέας αντιπυρικής περιόδου.

 

Στην σύσκεψη ακόμη από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Ανακριτικού της Π.Υ. Καλαμπάκας, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Οχημάτων της Π.Υ. Καλαμπάκας, Παναγιώτης Νταμπουράς, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Μετεώρων, Ιωάννης Γούτλης, οι συνεργάτες του Δημάρχου Βασίλης Μάντζιος και Χρήστος Καραγεώργος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης