Τοπικά

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Τρικάλων. Σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών του καλοκαιριού

Αφορμή για ακόμη πιο ουσιαστική συνεργασία σε θέματα πολιτικής προστασίας, αλλά και εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, στάθηκε η επίσκεψη στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Ο νέος Συντονιστής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στ. Ελλάδας και Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Δημήτρης Καρασαββίδης, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022. Μαζί του, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Τρικάλων Πύραρχος Δημήτρης Γαλάνης και ο Υποπυραγός Γεώργιος Μπαλάφας.

 

Η συζήτηση αφορούσε σε σειρά αρμοδιοτήτων και συνεργασίας των δύο φορέων, τόσο για την πολιτική προστασία ως σύνολο, όσο και ειδικότερα για την αντιπυρική περίοδο, που το επόμενο διάστημα ξεκινά και επισήμως.
Επί τάπητος τέθηκαν θέματα, όπως:
– καθαρισμός οικοπέδων από την 1η Μαΐου και νέο πλαίσιο που αναμένεται από την κυβέρνηση
– ο υπάρχων (αυξημένος) εξοπλισμός του Δήμου Τρικκαίων σε μηχανήματα και η συνεχής, αγαστή συνεργασία με την ΠΥ Τρικάλων
– η αντιπυρική περίοδος και η ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για το άλσος του λόφου Προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα
– η ειδικότερη συνεργασία σε ζητήματα πολιτικής προστασίας
– ο καθαρισμός περιοχών από ξερά χόρτα και ο καθαρισμός καναλιών και ποταμών, που ήδη έχει υλοποιήσει σε μεγάλη κλίμακα ο Δήμος Τρικκαίων.
– η συνεργασία σε ζητήματα τεχνολογικής υποστήριξης
– η προσφορά πρόσβασης από τον Δήμο στην Π.Υ. Τρικάλων, σε μετρήσιμα δεδομένα για τη ροή υδάτων και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων
Όλα τα ζητήματα εξετάστηκαν στο πλαίσιο άψογης συνεργασίας που υπάρχει, με μοναδικό γνώμονα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης