Τοπικά

Τα “Εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ” στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά», μετέχοντας στη Διεθνή Γιορτή της Γαλλικής Γλώσσας,  υλοποίησαν την Τρίτη 5 Απριλίου, μια εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο εορτασμού της Γαλλοφωνίας 2022. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στη Λάρισα, μαθητές του Γαλλικού τμήματος του Γυμνασίου, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας κα Αρετή Φάη και τον καθηγητή γερμανικής γλώσσας κ. Αθανάσιο Ρόμπο, παρακολούθησαν εκπαιδευτικά εργαστήρια με τίτλο « Ελλάς – Γαλλία = Φαντασία».

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε δύο ομάδες για λόγους προστασίας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν.

 

Οι μαθητές περιηγήθηκαν σε γαλλικές πόλεις μέσα από ένα ζωολόγιο πραγματικών και φανταστικών πλασμάτων, επισκέφθηκαν μουσεία, τοιχογραφίες, συντριβάνια, δημιούργησαν, έπαιξαν, έγραψαν, συνέκριναν τα ζώα της δικής τους κληρονομιάς ή φαντασίας, αναλογίστηκαν, ως μελλοντικοί πολίτες, τους δεσμούς που μας ενώνουν με τα ζώα. Ευαισθητοποιήθηκαν οπτικοακουστικά αναφορικά με τους μύθους και θρύλους της Γαλλίας και της Ελλάδας, καθώς και πως εξελίχθηκαν μέσα στο χρόνο και μέχρι σήμερα.

 

Θερμά συγχαρητήρια στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας για την ευφάνταστη εκπαιδευτική δράση που διοργάνωσε και πολλές ευχαριστίες για την εξαιρετική φιλοξενία του Σχολείου μας.

 

Όλοι μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί, απολαμβάνουμε να συμμετέχουμε σε δράσεις που προωθούν τις αξίες της Γαλλικής γλώσσας, ανά τις 5 ηπείρους και συγκεκριμένα αυτών της  πολυγλωσσίας και της πολιτισμικής ποικιλομορφίας.

 

Vive la Francophonie!

 

Από τη διεύθυνση των «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑ»

Διαβάστε επίσης