Τοπικά

Τα Θυρανοίξια του Ιερού παρεκκλησίου στο αμαξοστάσιο του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων (video-φώτο)

Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκαν χθες το βράδυ τα Θυρανοίξια του Ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Χριστοφόρου και της Παναγίας Οδηγήτριας στο νέο αμαξοστάσιο του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων στη Μπαλκούρα.

 

Τον Εσπερινό και την τελετή τέλεσε ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομος, συμμετοχή του εφημερίου της Ενορίας, Πρωτοσυγκέλλου Αλέξιου Κανίνα και κληρικών της Μητροπόλεώς μας. Συνεχάρη τη διοίκηση του μεταφορικού φορέα για την πρωτοβουλία του και προσδιόρισε και τα εγκαίνια του Ναού του χρόνου τέτοια μέρα, οπότε και τιμάται η Παναγία Οδηγήτρια και θα τελείται καθ’ έτος μεγάλη πανήγυρη.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων Τάκης Ιωάννου στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:

“Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κύριε Χρυσόστομε, άγιε πρωτοσύγκελλε, άγιοι πατέρες

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι. Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας υποδεχόμαστε σήμερα μέτοχοι και εργαζόμενοι του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, στο νέο μας σπίτι, στο αμαξοστάσιό μας, κάνοντας πράξη ένα όνειρο δεκαετιών. Με τη στήριξη των αιρετών μας, των βουλευτών μας, των δημάρχων μας, των πρώην νομαρχών, καταφέραμε και πετραδάκι-πετραδάκι διαμορφώσαμε αυτό το χώρο, αρχικά για την ασφαλή στάθμευση των οχημάτων και σε μέλλοντα χρόνο και για συγκέντρωση των υπηρεσιών μας.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων εδώ και δεκαετίες εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών. Εξασφαλίζει τη σύνδεση της πόλης με τα χωριά, μεταφέρει με ασφάλεια από μαθητές, μέχρι ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν έχουν άλλο μέσο μεταφοράς και συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Οι εργαζόμενοί μας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, πολλές φορές και με προσωπικές θυσίες, ώστε όλοι να μπορούν να κινούνται εύκολα και γρήγορα εντός του Νομού μας.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων κάνει συνεχώς άλματα και προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής. Έχουμε σταθερά δίπλα μας σε κάθε μας βήμα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, η οποία φροντίζει για την επίλυση κάθε προβλήματος που μπορεί να προκύψει.

Σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων ερευνούμε τις δυνατότητες μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή, ενώ εξυπηρετούμε πλέον από νέες αφετηρίες τους επιβάτες μας , συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των κεντρικών οδών της πόλης.

Παράλληλα εκσυγχρονίζουμε το στόλο μας με νέα και ευέλικτα οχήματα, ενώ ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο και για τις ανάγκες του «Μύλου των Ξωτικών» δρομολογήσαμε πιλοτικά τα δυο πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία μέσα στην πόλη.

Ο κόσμος μας αλλάζει, οι εποχές αλλάζουν και εμείς προχωράμε μπροστά με τόλμη και δυναμισμό. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους εσάς για τη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια και να σας τονίσω πως ευελπιστούμε στη στήριξή σας και στα επόμενα χρόνια.

Σεβασμιώτατε… Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα μέρα για εμάς. Είναι μεγάλη η συγκίνησή μας που υποδεχόμαστε εσάς, τον Δεσπότη και Ποιμένα μας, τον πατέρα μας, για τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου μας που είναι αφιερωμένο στον προστάτη Άγιο των οδηγών, τον Άγιο Χριστοφόρο και την Παναγία Οδηγήτρια, της οποίας τη μνήμη τιμούμε αύριο. Σκιρτοβατούν οι καρδιές μας και δοξολογούμε το Θεό για τη μεγάλη αυτή χαρά που μας επιφύλαξε. Σας ευχαριστούμε θερμά για τις ευχές και τις ευλογίες σας, όπως ευχαριστούμε και τον άγιο Πρωτοσύγκελλο, τον πατέρα Αλέξιο, δίχως την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη του οποίου, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ.

Εδώ, αυτό το παρεκκλήσι θα είναι η καταφυγή μας και η γλυκιά παρηγορία για όλους εμάς τους μετόχους και εργαζόμενους του Αστικού ΚΤΕΛ.

Δι’ ευχών σας να αξιωθούμε μέσα στους επόμενους μήνες να τελέσουμε και τα εγκαίνια του Ναού μας. Να είστε όλοι καλά”.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης