Τοπικά

Τα Τρίκαλα τίμησαν τη «Φλόγα» αγάπης, εθελοντισμού και προσφοράς

Η άδολη και συνεχής προσφορά στο πλαίσιο του εθελοντισμού τιμήθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων και το Δίκτυο Εθελοντών. Σε μια συγκινητική εκδήλωση το πρωί της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021, στο Μουσείο Τσιτσάνη, αναδείχθηκε η ουσία το εθελοντισμού τιμώντας  τον Σύλλογο «Φλόγα» – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, τόσο στο πρόσωπο της προέδρου του κ. Μαρίας Τρυφωνίδη, όσο και στο παράρτημα Τρικάλων του Συλλόγου, στο πρόσωπο της προέδρου κ. Δέσποινας Αντάρη και των μελών του. Αυτό το δεύτερο, μάλιστα, τιμητικό δίπλωμα, απονεμήθηκε στη μνήμη της αείμνηστης εθελόντριας, «ψυχής» της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, Γιούλας Κανούτα.

 

Η προσφορά της, η συνεχής παρουσία της σε κάθε δράση κοινωνικού χαρακτήρα, η άδολη συμμετοχή της, η διαρκής της συνεισφορά, το συνεχές ενδιαφέρον της, η ουσιαστική συμμετοχή της σε επίλυση προβλημάτων, η θέση του «εμείς» άνω του «εγώ», η μόνιμη και ουσιαστική στήριξή της σε όσους/ες είχαν ανάγκη, ήταν τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν πρόσωπο αναφοράς στον Εθελοντισμό των Τρικάλων.
Αυτή ακριβώς την προσφορά, σε συνδυασμό με την ουσιαστική δράση του συλλόγου «Φλόγα», ανέφεραν στους χαιρετισμούς τους, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη, ο συντονιστής των Εθελοντών του Δ. Τρικκαίων, αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Μιχάλης Λάππας, που οργάνωσε την όλη εκδήλωση.
Στη δε ομιλία της, η κ. Τρυφωνίδη με λόγο ουσίας και κατευθείαν στην ψυχή, αναφέρθηκε στην πολύχρονη, αθόρυβη, άκρως σημαντική, ιδιαιτέρως ουσιαστική δράση και λειτουργία του Συλλόγου, πανελληνίως και στα Τρίκαλα. Κάτι που οδήγησε τον κ. Λάππα να αναφέρει ότι η κ. Τρυφωνίδη είναι στην καρδιά των τρικαλινών εθελοντών/τριών «Πρέσβειρα και Μητέρα της Αγάπης».

 


Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ένα σημείο από την όλη ουσιαστική εκδήλωση: τη βράβευση της προέδρου της «Φλόγα» έκανε ο βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος της οικογένειας της αείμνηστης Γιούλας Κανούτα.
Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης, που ανέδειξε την προσφορά και τη δράση για τον συνάνθρωπο.
Παραβρέθηκαν επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Σοφία Αλεστά και φίλοι του συλλόγου «Φλόγα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης