Τοπικά

Τα 5 μεγάλα έργα με τα οποία ο Παπαστεργίου… αλλάζει τα Τρίκαλα

Τα 5 έργα που αλλάζουν τον Δήμο Τρικκαίων και δη τα Τρίκαλα,  ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα, και αποτελούν προσωπικό στοίχημα για τον δήμαρχο Τρικκαίων.

 

Όπως λέει ο Δημήτρης Παπαστεργίου τα 5 αυτά έργα αποτελούν σημείο αναφοράς για όλη την πόλη. Εξάλλου ο δήμαρχος Τρικκαίων,  αναφερόμενος στους στόχους για το 2022, είχε περιγράψει τον «σύγχρονο Δήμο» ως έναν από τους στόχους αυτούς. Και σύγχρονος είναι ο Δήμος που αλλάζει, τόσο στο πλαίσιο της βελτίωσης της κινητικότητας για τους πολίτες, όσο και στο πλαίσιο της διαμόρφωσης νέας εικόνας.

Τα έργα αυτά είναι:

  1. Ανάπλαση παραποτάμιας ζώνης του Ληθαίου με παράλληλη δημιουργία ποδηλατοδρόμου. Προϋπολογισμός 3.100.000 € (Ιανουάριος 2022)
  2. Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας και Πλατείας Εθν. Αντίστασης. Προϋπολογισμός 3.000.000 € (Φεβρουάριος 2022)
  3. Ανάπλαση οδού Καρδίτσης. Προϋπολογισμός 1.295.719 €
  4. Συμβασιοποιήθηκαν οι κόμβοι στην οδό Ελευθερίας και τα πεζοδρόμια σε κεντρικούς δρόμους. Προϋπολογισμός 1.238.508 €
  5. Εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης» η μελέτη για το κτίριο της Νομαρχίας. Προϋπολογισμός 620.000 €

Τα τέσσερα πρώτα έργα μάλιστα, βελτιώνουν τις συνθήκες για πεζούς και ποδηλάτες, διαμορφώνουν νέα κυκλοφοριακά δεδομένα, φροντίζουν για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και εισάγουν τα Τρίκαλα σε μια εποχή εκσυγχρονισμού.

Αυτή η εποχή σηματοδοτήθηκε από τη λειτουργία της Νέας Λαϊκής Αγοράς, που ήδη άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα στο κέντρο της πόλης και δημιούργησε νέα δεδομένα για την αγορά στο σύνολό της.

Διαβάστε επίσης