Ροή Τοπικά

Τηλεοπτικό αφιέρωμα στα Μοναστήρια των Μετεώρων από το ρωσικό κανάλι REN TV

Στα τέλη Ιουλίου θα προβληθεί  από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι REN-TV  το ντοκυμαντέρ – αφιέρωμα στα  Μετέωρα που γυρίστηκε για λογαριασμό της  δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής «Απίστευτα ενδιαφέρουσες ιστορίες».

 

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν με το τηλεοπτικό συνεργείο και τους  ξένους δημοσιογράφους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τη σπάνια φυσική ομορφιά της περιοχής και την πλούσια ιστορία της δεύτερης μεγαλύτερης μοναστικής κοινότητας στην Ελλάδα. Οι ρώσοι δημοσιογράφοι, που συνοδεύονταν από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννη Μπουτίνα, ξεναγήθηκαν στους Ιερούς Βράχους που συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας της  UNESCO  και συνομίλησαν με μοναχούς και μοναχές.  Η  ταξιδιωτική εκπομπή

«Απίστευτα ενδιαφέρουσες ιστορίες» προβάλλεται καθημερινά  από το κανάλι REN-TV (https://ren.tv/project/nii-ren-tv) από Δευτέρα έως Πέμπτη και ώρα 14:00 – 15:00 με  το  κοινό του προγράμματος να  ανέρχεται σε  2 εκατομμύρια άτομα καθημερινά (σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Mediascope). «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο πρόγραμμα  προώθησης και προβολής  και   πολυάριθμα έργα συντήρησης και ανάδειξης της θρησκευτικής και πολιτιστικής  κληρονομιάς στοχεύει στην ενίσχυση του  προσκυνηματικού τουρισμού  που  εμφανίζει  στοιχεία αντοχής σε περιόδους  κρίσεις και ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους  ομόδοξους ρωσόφωνους πληθυσμούς» δηλώνει ο κ. Μπουτίνας. « Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενήσαμε  στην περιοχή των Μετεώρων το τηλεοπτικό συνεργείο μιας από τις δημοφιλέστερες  ταξιδιωτικές εκπομπές στη Ρωσία και  προχωράμε σε  νέες δράσεις».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης