Τοπικά

Τιμητική διάκριση από τον Ηρακλή Μπλουγούρα στη διοίκηση της ΕΣΕΕ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης των επαγγελματικώναπό την ΟΕΒΕ Γόμφων και την Ομοσπονδία Εμπόρων Θεσσαλίας. Μίλησε ο Αντώνης Μέγγουλης, διευθυντής της ΕΣΕΕ, για τα κόκκινα δάνεια και τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Γόμφων Αχιλλέας Γκουγκουμάτης στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Σας καλωσορίζω στην όμορφη κωμόπολη της Λυγαριάς  και στην έδρα του Συλλόγου μας.Ο  Σύλλογός μας έχει μεγάλη δραστηριότητα σε πολλά επίπεδα, στηρίζοντας τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα είναι ο 5ος μεγαλύτερος Σύλλογος στην Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας. Ιδρύθηκε το 2001 με πρωτοβουλία του επίτιμου προέδρου Ηρακλή Μπλουγούρα που είναι και επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας. Τα προβλήματα που μας απασχολούν όπως και τα αιτήματα είναι κοινά και θα μας απασχολήσουν στη συνέχεια της εκδήλωσης. Επιτρέψτε μου όμως να αναφερθώ για την ιστορία του Δήμου Γόμφων που ξεκινά από την αρχαιότητα.

Η ευρύτερη περιοχή μας έχει αξιόλογο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και ιδιαίτερα η  Αρχαία πόλη των Γόμφων  υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της περιοχής  κατά την Αρχαιότητα, με αξιοσημείωτη πορεία από τον 4ο π.χ αιώνα έως τον 6ο αιώνα  μ.χ. Στον Αρχαιολογικό χώρο διασώζεται σήμερα τεράστιο τμήμα των τειχών στην κορυφογραμμή Γόμφοι-Παλαιομονάστηρο, ενώ έχουν ανευρεθεί αρχαιολογικά ευρήματα ιδιαίτερης αξίας, αίγλης και σημασίας που απέκτησαν οι αρχαίοι Γόμφοι στην εποχή του Βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππου του Β΄.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για ένα διάστημα οι Γόμφοι είχαν μετονομαστεί προς τιμήν του σε Φιλιππόπολη Τότε ήταν μία από τις πιο εύρωστες οικονομικά πόλεις της Θεσσαλικής γης, αφού ήδη από το 340 π.χ. οι Γόμφοι έκοψαν αργυρά νομίσματα και αργότερα χάλκινα με το όνομά τους. Πολλά από τα νομίσματα βρέθηκαν και στη Μακεδονία καταδεικνύοντας τον δεσμό με την συγκεκριμένη περιοχή και την ακμή του εμπορίου και της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης.

Σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στον κ .Γ. Καρανίκα από τον επίτιμο πρόεδρο κ. Ηρακλή Μπλουγούρα και στον κ. Αντ. Μέγγουλη από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασ. Γιαγιάκο. Επίσης ο κ. Ηρακλής Μπλουγούρας δώρισε στον κ. Αντ. Μέγγουλη & μια βιντεοκασέτα/ντοκουμέντο με αρχειακό υλικό, από τη συνεδρίαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα το 1998.

Διαβάστε επίσης