Ροή Τοπικά

Τι απαντάει ο Παπαστεργίου στις επικρίσεις που δέχεται για τα μέτρα

Απάντηση στην κριτική που του ασκείται από την αντιπολίτευση σχετικά με τη διαχείριση του θέματος του κορωνοϊού δίνει ο δήμαρχος Τρικκαίων.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Λέσχη 97,6 ο Δημήτρης Παπαστεργίου επανέλαβε το πανθομολογούμενο, ότι δηλαδή “φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί επαναπαυθήκαμε όλοι μας με τα πολύ λίγα κρούσματα που είχαμε στις αρχές Αυγούστου, συν κάποιες ατυχείς επιλογές σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Σε όσα λέει η αντιπολίτευση περί μη ελέγχων, δεν ισχύει φυσικά διότι καθημερινά έχω πολίτες να διαμαρτύρονται γιατί τους γράψανε. Η δημοτική αστυνομία με το λίγο προσωπικό που έχει, κάνει ότι μπορεί. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, γιατί από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων προέκυψε ότι αυτά συνέβησαν  λόγω κοινωνικών εκδηλώσεων, επιστροφή από διακοπές  ή σε χώρους εργασίας”.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων συνέχισε λέγοντας ότι “σε αυτό που ζητάει ο κ. Καΐκης  να αραιώσουμε τους μαθητές και να τους πάμε σε άλλα δημοτικά κτίρια, όταν αναλάβουμε και…το Υπουργείο Παιδείας ίσως μπορέσουμε να το κάνουμε. Μέχρι τότε ας μου υποδείξει ένα κτίριο τέτοιο που είναι κατάλληλο για σχολικό κτίριο, γιατί είναι πολύ ωραίο να λέμε λόγια στον αέρα άλλα καλό είναι να δούμε την πραγματικότητα με σοβαρότητα. Κανένα θέμα δεν έχουμε ούτε και με τις καθαρίστριες, ότι προβλήματα υπάρχουν είναι μεμονωμένα και η Διεύθυνση Παιδείας τα λύνει.

Στους μαθητές εκκρεμούν να δοθούν ακόμα 2 μάσκες, όταν έρθουν στην ΚΕΔΕ οι σωστές διαστάσεις θα προχωρήσουμε και τον διαγωνισμό. Υπάρχει μια κουβέντα ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, και όταν αυτή τελειώσει θα μας στείλουν επισήμως τις διαστάσεις και θα πράξουμε έπειτα κι εμείς τα δέοντα”.

Διαβάστε επίσης