Ροή Τοπικά

Τι απαντά η Έλενα Παπαδοπούλου σε επίθεση που δέχθηκε

Η Τρικαλινή γενική γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών βρέθηκε στο στόχαστρο, λόγω αποστολής που ηγείται στις Η.Π.Α. για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στο Ορλάντο προγραμματίστηκε εδώ και δύο μήνες λόγω της αξιολόγησης της χώρας μας από τον Οργανισμό Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF) για το πλαίσιό της ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Η προετοιμασία της πολύ αυστηρής αυτής αξιολόγησης, επικεφαλής της οποίας είναι η γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Έλενα Παπαδοπούλου, γίνεται συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (Αρχή ενάντια στο Ξέπλυμα Χρήματος, Τράπεζα της Ελλάδος, ΑΑΔΕ, Υπουργείο Εξωτερικών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ελληνική Αστυνομία κ.ά.).

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η ελληνική αποστολή έχει καταφέρει έως τώρα να αναβαθμίσει σημαντικά τη θέση της χώρας στον τομέα αυτό, δεδομένου ότι κατόπιν της προηγούμενης αξιολόγησης το 2007, η Ελλάδα είχε μπει σε γκρίζα λίστα. Προστίθεται δε, ότι η γενική γραμματέας είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το πέρας της αποστολής, στις 24 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου καταλήγει υπενθυμίζοντας στα ΜΜΕ ότι ήταν ήδη ενήμερα για την προγραμματισμένη αυτή συνάντηση στις ΗΠΑ από τις 19/11/2018, με το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο