Τοπικά

Τι λέει ο Κουρέτας για τη γέφυρα Balley στο δρόμο Στουρναραίικα – Πύλη

Απαντώντας σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τη λειτουργία της γέφυρας τύπου Balley στο δρόμο Στουρναραϊκα – Πύλη στην Περιφερειακή Ενότητας Τρικάλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας σημειώνει τα εξής:

 

 

«Ο Ελληνικό Στρατός ανταποκρίθηκε στο αίτημα της  προηγούμενης περιφερειακής αρχής και ανέπτυξε τη γέφυρα Balley πολύ γρήγορα με τη δέσμευση της περιφέρειας και του Δήμου Πύλης να διευθετηθούν οι προσβάσεις κι από τις δυο  πλευρές της γέφυρας.  Ωστόσο μέχρι τη λήξη της θητείας της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, οι προσβάσεις δεν είχαν διευθετηθεί και η γέφυρα έμεινε αναξιοποίητη.

Η νέα περιφερειακή αρχή είχε επισημάνει την καθυστέρηση και ανέλαβε πρωτοβουλία για τη διευθέτηση του θέματος. Εξέτασε διάφορες προτάσεις ή πιθανές επιλογές για την ασφαλή χρήση της γέφυρας.  Τελικά λαμβάνοντας υπόψη  το γεγονός ότι η στρατιωτική γέφυρα λόγω κλάσης δεν επέτρεπε τη διέλευση μεγάλων φορτίων και με τη  σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων και των τοπικών αρχών αποφασίστηκε η κατασκευή μια ενισχυμένης διάβασης «ιρλανδικού τύπου», στη θέση της υπάρχουσας πρόχειρης διάβασης.   Η ΠΕ  Τρικάλων έχει ανοιχτή εργολαβία οδικών έργων στην περιοχή, γι αυτό συντάχθηκε πρόχειρη μελέτη και ο εργολάβος έλαβε εντολή να συμπεριλάβει  και αυτή την κατασκευή στον προγραμματισμό και να αρχίσει το δυνατόν συντομότερα τις εργασίες, οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν  λιγότερο  από δέκα ημέρες από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν. Για την αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στους αρμόδιους  για εξηγήσεις παρά να διασπείρουν φήμες και αναληθείς ειδήσεις. Κρίνεται σκόπιμο επίσης να αναφερθεί ότι η στρατιωτική γέφυρα θα αποσυναρμολογήθεί και θα αναπτυχθεί σε άλλο σημείο της ΠΕ Τρικάλων. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η γέφυρα «χρησιμοποιήθηκε» και στην προεκλογική εκστρατεία…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης