Ροή Τοπικά

Τι λέει ο Παπαστεργίου για την έλευση μεταναστών στα Τρίκαλα

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την έλευση μεταναστών στα Τρίκαλα επιχείρησε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

“Η αλήθεια είναι” είπε “επειδή μιλάμε συχνά με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι πάγια θέση του Δήμου είναι να πάρουν όλοι οι Δήμοι από 10 περίπου οικογένειες και να τελειώνει αυτή η ιστορία. Ας ξεκινήσουν λοιπόν και οι Δήμοι που δεν έχουν πάρει κόσμο, να το κάνουν τώρα. Άρα όταν πάρει όλη η επικράτεια, και αν ξεκινήσει δεύτερο κύμα εγκαταστάσεων, τότε το συζητάμε”.

Ο δήμαρχος προσπάθησε από εκεί και πέρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως “εικασίες και ιστορίες ότι θα έρθουν ξανά πρόσφυγες, πχ στο Φλαμούλι ή σε μεγάλα μαγαζιά μέσα στην πόλη, πάλι διαψεύδονται”.

Κατέληξε λέγοντας ότι “το Υπουργείο συνεννοείται με τις τοπικές κοινωνίες, και την ώρα αυτή, επισημαίνω και πάλι ότι δεν έχει γίνει καμία τέτοια κουβέντα. Το πρόγραμμα Εστία τελειώνει τέλος Δεκεμβρίου, και είμαστε σε συζητήσεις να συμμετέχουν οι Δήμοι για τη συνέχιση του Εστία 2, και να παραμείνουν αυτές οι οικογένειες ως έχουν. Είναι εξ άλλου αντιληπτό από όλους ότι αυτά τα 4 χρόνια που φιλοξενούμε κυλιόμενα κάποιες οικογένειες από τη Συρία δεν υπήρξε καμία αναταραχή, και αυτό δείχνει την ποιότητα της κοινωνίας που έχουμε”.

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο