Τοπικά

Τι προσέφεραν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων το 4ο τρίμηνο του 2021

Με σημαντική κοινωνική προσφορά ολοκληρώθηκε το 2021 για τον Δήμο Τρικκαίων. Οι Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργεί ο Δήμος Τρικκαίων μέσω του προγράμματος «Συνεισφέρω» και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προσφέρουν τα απαραίτητα σε τρικαλινούς/ες που εντάσσονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο (στη συνοικία του Αγίου Οικουμενίου, το Κοινωνικό Εστιατόριο και το Κοινωνικό Φαρμακείο (στο Κέντρο Κοινότητας) εξυπηρέτησαν εκατοντάδες πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.
Το δίχτυ προστασίας της κοινωνίας που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει τις δομές του, με το Κέντρο Κοινότητας να αποτελεί μια κάθετης μορφής μονάδα για όσους και όσες έχουν ανάγκη.
Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες δομές λειτουργούσαν από το 2014 στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων. Στη συνέχεια ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε τη διαδικασία που το 2020 κατέληξε στη δημιουργία του καθετοποιημένου Κέντρου Κοινότητας, εκσυγχρονίζοντας και αυξάνοντας ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους/τις ωφελούμενους/ες.

 

Τα στοιχεία

Κάθε Δομή (σύμφωνα με την Κοινωνική Λογοδοσία – Απολογισμό) κατέγραψε σημαντική προσφορά στον τομέα της. Ενδεικτικά και μόνο για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο Δεκέμβριο 2021:
– Χορηγήθηκαν προϊόντα αξίας 23.264 € από το Κοινωνικό Παντοπωλείο
– Εξυπηρετήθηκαν 434 οικογένειες
– Διατέθηκαν 14.260 γεύματα από το Κοινωνικό Εστιατόριο
– Εξυπηρετήθηκαν 130 οικογένειες
– Παρασχέθηκε βοήθεια σε 60 δημότες μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου
– Χορηγήθηκαν φάρμακα αξίας 26.150 €

Αναλυτικά τα στοιχεία ανά δομή το 4ο τρίμηνο του 2021 είναι τα ακόλουθα:

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Σύνολο οικογενειών  που εξυπηρετήθηκαν: 434

Σύνολο ατόμων που εξυπηρετήθηκαν: 1.037

Συνολική αξία των προϊόντων που χορηγήθηκαν: 23.264 €        

 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων  παρέχει δωρεάν τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη   ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη οικιακού εξοπλισμού κ.λπ., σε  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.

Για να χορηγήσετε προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-26880, προκειμένου να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του.

Βρίσκεται στη Συνοικία του Αγ. Οικουμενίου. Λειτουργεί από  Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ. Τηλ. 24310 26880

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ                  

Σύνολο οικογενειών  που εξυπηρετήθηκαν: 130

Μ.Ο. μερίδων ανά ημέρα: 155

Αριθμός ολοκληρωμένων γευμάτων που διατέθηκαν: 14.260

Αξία των γευμάτων που διατέθηκαν (κατ’ εκτίμηση): 85.560 €

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ του Δήμου Τρικκαίων παρέχει δωρεάν γεύματα και εξασφαλίζει την καθημερινή σίτιση οικονομικά αδύναμων συμπολιτών και των οικογενειών τους.

Για να χορηγήσετε μερίδες φαγητού στο Κοινωνικό Εστιατόριο, παρακαλείσθε να τηλεφωνείτε στο 24310-25400, προκειμένου να τις παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του Εστιατορίου.

 Βρίσκεται στην οδό Ομήρου 6, Τρίκαλα, στον 2ο όροφο (Κέντρο Κοινότητας). Λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 10 π.μ. ως τις 4 μ.μ.

Τηλ. 24310 25400

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Δημότες που εξυπηρετούνται με φάρμακα τακτικά (σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση): 87

Δημότες που εξυπηρετήθηκαν με φάρμακα περιστασιακά: 60

Αξία των φαρμάκων που χορηγήθηκαν: 26.150 €

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων  χορηγεί σε  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Για να χορηγήσετε φάρμακα κλπ υλικά στο Κοινωνικό Φαρμακείο, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-25600 για να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του Φαρμακείου.

Βρίσκεται στην οδό Ομήρου 6, Τρίκαλα, στον 2ο όροφο (Κέντρο Κοινότητας). Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ. Τηλ. 24310 25600

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης