Τοπικά

Τι τρώμε την Κυριακή του Πάσχα; Απαντήσεις για να… μην πάρουμε κιλά!!!

Η Κυριακή του Πάσχα είναι… ενώπιόν μας και το trikalavoice.gr απευθύνθηκε στην Ανδριάνα Καλιώρα, Καθηγήτρια Ανθρώπινης Διατροφής & Τροφίμων του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών ζητώντας… οδηγίες για το πως να κινηθούμε διατροφικά.

 

 

-Πως ξεκινάμε το… πρωινό της Κυριακής του Πάσχα και πως συνεχίζουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Το σημαντικό είναι να μην παραλείψουμε το πρωινό και καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες στο μεσημεριανό τραπέζι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν βάση τα πασχαλινά αβγά και να τα συνδυάσουμε με κάποια φρυγανιά, λίγο τυρί ή 1 ποτήρι γάλα. Στη συνέχεια, τρώμε κάποιο φρούτο και το μεσημέρι τρώμε αρκετή σαλάτα και ένα πιάτο με μικρές ποσότητες από ό,τι υπάρχει στο τραπέζι. Δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά ούτε και «όχι». Το απόγευμα, μπορούμε να καταναλώσουμε ένα φρούτο ή γιαούρτι και το βράδυ μια πιο μικρή μερίδα από το μεσημεριανό π.χ. σε πιάτο πάστας ή απλά λίγη σαλάτα.

Για όσους νήστεψαν και μάλιστα αυστηρά τη Μεγάλη Εβδομάδα συνιστάται ειδική διατροφή από το βράδυ της Ανάστασης ή… τρώμε ελεύθερα;

Τρώμε με μέτρο. Τρώμε 1 αβγό, 1 φέτα ψωμί και 1 μέτριο πιάτο μαγειρίτσα για να μπορέσουμε να κάνουμε ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Έρχεται και η ημέρα του Πάσχα, δεν χρειάζονται υπερβολές!

-Κρασί, μπύρα, αναψυκτικά ή… λίγο απ’ όλα στο τραπέζι;

Τα αναψυκτικά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε σάκχαρα ή τεχνητές γλυκαντικές ύλες, και συνολικά δεν είναι ωφέλιμη η κατανάλωση τους. Η μέτρια κατανάλωση μπύρας ή κρασιού, ιδιαίτερα του κόκκινου, που περιέχουν αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες μπορούν να έχουν όφελος στην υγεία μας, σε μέτρια όμως ποσότητα!  

-Στα γλυκά… απλώνουμε χέρι και αν ναι να προτιμήσουμε γλυκό ή παγωτό;

Απλώνουμε χέρι…και σε αυτή την περίπτωση ΜΕ ΜΕΤΡΟ. Επιλέγουμε 1 μικρό γλυκό ή 1 μπάλα παγωτό, αναλόγως με τις προτιμήσεις μας. Άλλωστε τη Δευτέρα του Πάσχα θα επιστρέψουμε στη διατροφική ρουτίνα μας!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης