Τοπικά

Τομέας γυναικείων θεμάτων ΝΟΔΕ Τρικάλων για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η ημέρα της γυναίκας είναι η παγκόσμια γιορτή που τιμούμε τις γυναίκες όλου του κόσμου. Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών για πάνω από έναν αιώνα.

 

Η πρώτη τήρηση της ημέρας της γυναίκας καθιερώθηκε από τα Ενωμένα Έθνη το 1975. Από τότε και μέχρι σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η γυναίκα έχει κατακτήσει σε ένα μεγάλο ποσοστό τη θέση που της αξίζει σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

 

Η 8η Μαρτίου θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για περισυλλογή, σκέψη, αναδρομή της διαδρομής μας ως γυναίκες αλλά και ως μητέρες και του ρόλου μας, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή της κατάλυσης των ηθικών αξιών. Το ζητούμενο δεν είναι να κατακτήσουμε την εξουσία και τα προνόμια που αυτή μας παρέχει αλλά συνδράμουμε με την ευαισθησία που μας διακρίνει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

 

Η 8η Μαρτίου λοιπόν αφιερώνεται:

·         Στην κακοποιημένη γυναίκα, σε εκείνη που σέρνεται από κούραση, στην γυναίκα που δεν έχει ψωμί να χορτάσει την οργή της ούτε έχει ανάγκη από κρασί για να ξεδιψάσει την μέθη της ζωής της. Στη μάνα που δίνει στο παιδί της ένα χάδι.

·         Στη σύγχρονη γυναίκα που ζει μέσα σε μία κοινωνία ζούγκλα και δίνει την δική της μάχη για επιβίωση, αναγνώριση, επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση.

·         Σε εκείνη που πολεμάει κρατώντας με το ένα χέρι το παιδί και το άλλο το όπλο.

·         Στην άνεργη, στην φοιτήτρια, στην επαγγελματία.

·         Σε εκείνη που η αδυναμία της είναι η δύναμή της που δεν γνωρίζει!

 

Η σημερινή μέρα λοιπόν είναι μία από της μέρες που η ανδροκρατούμενη κοινωνία της χρωστάει. Είναι η μέρα της θηλυκής ανθρώπινης ύπαρξης που παλεύει για μία ζωή γεμάτη και σωστή. Η μέρα της γυναίκας που διεκδικεί όσα η ζωή της στέρησε ως τώρα. Της γυναίκας που ονειρεύεται, ελπίζει και ερωτεύεται. Της γυναίκας μάνας!

 

Χρόνια πολλά λοιπόν στην ψυχική δύναμη της γυναίκας και όχι μόνο αυτής αλλά και του άντρα που στέκεται αληθινά δίπλα της γιατί αυτοί οι δύο είναι αλληλένδετες υπάρξεις που συμπληρώνουν η μία τα κενά της άλλη.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

 

ΓΙΑΝΝΟΤΑΚΗ ΜΑΝΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης