Τοπικά

Τους 42.900 έφτασαν οι εμβολιασμένοι στα Τρίκαλα

Συνεχίζεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του covid-19 στα Τρίκαλα.

 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του trikalavoice.gr έχουν εμβολιαστεί συνολικά 42.900 άτομα, εκ των οποίων οι 25.564 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Έχουν διενεργηθεί 67.742 εμβολιασμοί το σύνολο.

Εντωμεταξύ περισσότερα από 400.000 ραντεβού για τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna, ανοίγουν από σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τα ραντεβού αυτά αφορούν τόσο την ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Ελλάδα.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ανοίγουν 420.300 νέα ραντεβού για τα σκευάσματα των Pfizer, Moderna και J&J.

Ειδικότερα πρόκειται για:

240.000 ραντεβού με το εμβόλιο της Pfizer
96.300 ραντεβού με το εμβόλιο Johnson & Johnson
84.000 ραντεβού με το εμβόλιο Moderna
Υπενθύμισε, εξάλλου, ότι από αύριο, Πέμπτη, ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25 – 29 χρόνων για τα τρία παραπάνω εμβόλια.

 

Κατ’ οίκον εμβολιασμός για κατάκοιτους πολίτες

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι τίθεται εντός των ημερών σε εφαρμογή το σχέδιο για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Ειδικότερα, όπως είπε, στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών. Διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ως προς την πορεία των εμβολιασμών, ανέφερε ότι αναμένεται να ξεπεράσουμε, σήμερα, για ακόμα μία φορά, τους 100.000 εμβολιασμούς.

Είπε επίσης ότι το 23,7% των Ελλήνων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης