Τοπικά

Το ΑΚΕΘ ROBOTICS AIR LAB φέρνει τη ρομποτική στα Τρίκαλα

Συνεχίζοντας την παράδοση των διακρίσεων του ΑΚΕΘ -Robotics AIR Lab από τo 2016, όταν και αποτέλεσε τη θερμοκοιτίδα της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα Τρίκαλα, η ομάδα μας ΑΚΕΘ ROBOT FC, κατέκτησε επάξια την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, που διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και τελούσε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η ομάδα μας με προπονητή-συνοδό τον κ. Νώντα Αγγέλη  και έχοντας προκριθεί αήττητη από τον περιφερειακό  διαγωνισμό  εκπαιδευτικής  ρομποτικής  που είχε γίνει στα Τρίκαλα πριν από ένα μήνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, αναδείχθηκε μέσα στις 105 καλύτερες ομάδες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στην κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού.
Στους τελικούς του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, έχοντας τερματίσει αήττητη μετά από 5 αγώνες στους προκριματικούς και έχοντας αντιμετωπίσει νικηφόρα σε έναν από αυτούς, μόνη της ταυτόχρονα 2 ομάδες προκρίθηκε στους ημιτελικούς όπου μετά από ένα συναρπαστικά αμφίρροπο αλλά και αμφιλεγόμενο αγώνα προχώρησε στον μικρό τελικό της διοργάνωσης όπου με χαρακτηριστική άνεση κατέκτησε την 3η θέση πανελληνίως.
Η ROBOT FC, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των πανελλήνιων & παγκόσμιων επιτυχιών του ΑΚΕΘ – Robotics AIR Lab, βρίσκοντας εκεί ομάδες όπως οι
·         AIRGears (2η Θέση στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και 1η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό WRO 2017).
·         TriRoboNauts Ανεξάρτητη ομάδα (Διεθνή Διάκριση στο Διαγωνισμό StarT,  2η Θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό WRO 2016, προτεινόμενη για Ειδικό βραβείο Προγραμματισμού και φιναλίστ της κατηγορίας “Εκπαίδευση κάτω των 15 ετών”  στον διεθνή διαγωνισμό Global Junior Challenge).
·         Space Awareness ( 2η θέση στα πλαίσια του εθνικού διαγωνισμού για την Επιστήμη της Διαστημικής).
·         FLL- ORBITS (3η θέση στην κατηγορία Robot Game στον Διαγωνισμό FLL Θεσσαλίας 2019).
·         AkethAqua και AkethRobotics (Βραβεία Καλύτερης Κατασκευής – Παρουσίασης – μοναδικές από τη Θεσσαλία διακριθέντες ομάδες στον πανελλήνιο διαγωνισμό FIRST LEGO League Jr 2018).
Τo AKEΘ ως πρωτοπόρος οργανισμός στα Τρίκαλα διαθέτει πλέον ένα από τα κορυφαία Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ελλάδα. Με εχέγγυο την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας, συνεχίζουμε να προσφέρουμε μέσα από μια σειρά δράσεων που αφορούν την προώθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής, αξιοποιώντας έτσι την ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι και συνδυάζοντάς την, με την ανακαλυπτική – διερευνητική μάθηση.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τα παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές η συμβολή των οποίων ανέδειξε το Aketh AIR Lab για άλλη μια χρονιά ως την Καλύτερη σχολή Ρομποτικής στα Τρίκαλα και μια από τις καλύτερες Πανελλαδικά !!

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο