Τοπικά

Το βιβλίο «ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΦΩΣ» παρουσιάζεται στα Τρίκαλα

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη, το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος» και ο συγγραφέας Γιώργος Πολυμενάκος, θα παρουσιάσουν το βιβλίο «ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΦΩΣ», από τις εκδόσεις Γραφή.

 

 

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η Αθανασία Τσιοτινού, φιλόλογος, διευθύντρια του 7ου Λυκείου Τρικάλων, αποσπάσματα θα διαβάσει ο Γιώργος Πατούκας, εκπαιδευτικός και ηθοποιός. Θα συντονίσει ο Νίκος Μάντζιος, μαθηματικός και συγγραφέας

Το δεύτερο βιβλίο της «Τριλογίας των Φάρων» καταγράφει την ιστορία μιας ομάδας ανδρών και γυναικών που προσπαθούν να επιβιώσουν δίνοντας εξετάσεις υπακοής, ή αντίστασης, σε αυτή τη νέα, αμείλικτη τάξη πραγμάτων, ανάμεσα στα σωριασμένα ερείπια των μύθων του παρελθόντος. Αλλά ακόμη και σ’ αυτόν τον ζοφερό κόσμο, μπορεί να υπάρξει μια ρωγμή στο σκοτάδι.(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).
Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας («Σημείο Εξόδου Ένα», εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ 2021) διακρίθηκε ως ένα από τα 10 καλύτερα μυθιστορήματα εκείνης της χρονιάς, στα Λογοτεχνικά Βραβεία του περιοδικού «Ο Αναγνώστης».

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Γιώργος Πολυμενάκος γεννήθηκε στο νησάκι Κρανάη, σε ένα μικρό σπίτι δίπλα στον φάρο του Γυθείου. Μεγάλωσε και ζει στο Πέραμα, τη δυτικότερη συνοικία του Πειραιά.
Τον Δεκέμβριο του 2019 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του «Ιστορίες από την άλλη όχθη» από τις εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ – δεύτερη έκδοση Σεπτέμβριος 2021.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το διήγημά του «Γουχάν, Τικόπια, Αθήνα» διακρίθηκε ως ένα από τα πέντε καλύτερα του διαγωνισμού «Πεζογραφία δωματίου ή Ημέρες Εγκλεισμού» των εκδόσεων ΚΙΧΛΗ.

Τον Νοέμβριο του 2021 εκδόθηκε από την ΑΠΟΠΕΙΡΑ το μυθιστόρημά του «Σημείο Εξόδου Ένα», το οποίο επιλέχθηκε ως ένα από τα δέκα καλύτερα μυθιστορήματα του 2021 στα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού
«Ο Αναγνώστης», τον Ιούνιο του 2022.

Ξεκίνησε τη δυστοπική «Τριλογία των Φάρων» με το «Σημείο Εξόδου Ένα» και την συνεχίζει με το μυθιστόρημα «Σκοτεινό Φως» (εκδόσεις ΓΡΑΦΗ 2023).

Γράφει στίχους από το 1985. Τραγούδια του («Χειμωνιάτικα μπαρ», «Παραισθήσεις», «Ο τόπος που μεγάλωσα», «Πίνω, πίνω» και άλλα πολλά), έχουν μελοποιήσει και ερμηνεύσει διάφοροι Έλληνες καλλιτέχνες.

Έχει δημιουργήσει το πειραματικό ντοκιμαντέρ «Ο ΤΟΠΟΣ».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης