Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: “Το Δημοτικό Στάδιο σε Τέλμα”

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Τρικάλων, αποτελούμενη από τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, τους πρώην βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Χάϊδο και τα μέλη της Ν.Ε Θανάση Μπουλογεώργο και Ορέστη Σιώχο, την Δευτέρα 7 Ιουνίου επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων.

 

Στην επίσκεψη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των συλλόγων, με προπονητές και αθλητές και να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που βρίσκεται το Δημοτικό Στάδιο της πόλης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι, οι αθλητές και οι εκατοντάδες αθλούμενοι.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της μη ανακατασκευής του ελαστικού τάπητα του Σταδίου.

Το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων αποτελεί ένα κύριο και σημαντικότατο χώρο στον οποίο καθημερινά γυμνάζονται εκατοντάδες αθλητές, καθώς και οι πρωταθλητές των Συλλόγων των Τρικάλων, οι φοιτητές της  ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, οι σπουδαστές  της ΣΜΥ, οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  και πολυάριθμοι αθλούμενοι της πόλης και του Νομού.

Σε μία πόλη και μία περιοχή  πρωτοπόρα, διαχρονικά, στη παραγωγή εκατοντάδων Πρωταθλητών και γενικότερα στη παραγωγή  υψηλού επιπέδου ΄΄Αθλητικού Προϊόντος΄΄, που διαφημίζουν την πόλη μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Επιπλέον, εδώ και δεκαετίες, το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ στη διοργάνωση μεγάλων αγώνων,  έχοντας καταστήσει την πόλη και τον Νομό Τρικάλων ως Ναυαρχίδα του Κλασικού Αθλητισμού της χώρας, με αποτέλεσμα την τεράστια ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού και των μεγάλων οικονομικών ωφελειών του.

Δύο χρόνια μετά την εξασφάλιση κονδυλίου, τριακοσίων τριάντα χιλιάδων ευρώ από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την πλήρη ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα(Ταρτάν) του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων,  το έργο βρίσκεται τελματωμένο και ο αγωνιστικός χώρος του Στίβου σε κατάσταση διάλυσης και αποσύνθεσης.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης,  είναι η εξαιρετικά προβληματική, πλέον, εκγύμναση των αθλητών, των πρωταθλητών  και όλων όσων αθλούνται στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων και που καθιστά ιδιαίτερο πρόβλημα της αγωνιστικής τους εξέλιξης  και της ανάπτυξης, συνολικότερα, του Στίβου στα Τρίκαλα.

Ο κ. Παπαστεργίου και η Δημοτική Αρχή επέδειξαν μία πρωτοφανή αδιαφορία, αδυναμία  και ανεπάρκεια της ανακατασκευής του Ταρτάν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χαθεί η χρηματοδότηση της Γ.Γ.Α και να μην πραγματοποιηθεί το έργο.

Η εξέλιξη αυτή έχει εξαιρετικά σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού των Τρικάλων και στον αθλητικό τουρισμό της πόλης και του Νομού.

Καλούμε τον κ. Παπαστεργίου, πρόεδρο της ΚΕΔΕ και στρατηγικό σύμμαχο του κ. Μητσοτάκη, να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες των Τρικάλων για την θλιβερή κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων και τη μη κατασκευή του έργου.

Καλούμε, επίσης, τον ίδιο και την κυβέρνηση της Ν.Δ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα στην ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα και της προμήθειας της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, για να συνεχίσουν τα Τρίκαλα να αποτελούν μία πόλη ΄΄Αθλητικό Πρότυπο΄΄  σε όλη τη χώρα και να αποφευχθεί ο σοβαρός κίνδυνος να μείνουμε, πλέον, ουραγοί των αθλητικών υποδομών.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης