Τοπικά

Το ΚΕΘΕΑ και ο Χρίστος Λιάπης στο ΝΕΤFLIX

Αφιέρωμα της σειράς «Οι πιο σκληρές φυλακές του κόσμου», στο Πρόγραμμα απεξάρτησης που λειτουργεί το ΚΕΘΕΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» εντός της Φυλακής των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Η δημοφιλής σειρά του NETFLIX: «Οι πιο σκληρές φυλακές του κόσμου», αφιέρωσε ένα ολόκληρο επεισόδιο στις φυλακές των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη, με ξεχωριστές αναφορές στο πρόγραμμα απεξάρτησης που λειτουργεί το ΚΕΘΕΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» εντός της Φυλακής. Πρόκειται για μια δομή μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση που προσφέρει υπηρεσίες 24/ωρης, κλειστής, απεξάρτησης κρατουμένων στο δύσκολο περιβάλλον των φυλακών.
Ο Ράφαελ Ρόου, ο οποίος παρουσιάζει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, με εικόνες από τη ζωή σε διάφορες φυλακές του κόσμου, καθώς έχει ζήσει ο ίδιος, μεγάλο διάστημα, ως έγκλειστος, καταδικασμένος για ένα έγκλημα που δεν είχε κάνει, προέβαλλε το συγκεκριμένο Πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ως μία όαση ανθρωπιάς και πολύτιμης βοήθειας μέσα σε μια δύσκολη και κορεσμένη φυλακή. Στο πλαίσιο των γυρισμάτων που έλαβαν χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, ζητήθηκαν τα σχόλια του Προέδρου του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, Χρίστου Λιάπη, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία του συγκεκριμένου Προγράμματος, τη σημασία της εμπέδωσης της διαφάνειας ως προς τον διαχωρισμό χρηστών και εμπόρων, αλλά και τα βήματα που γίνονται για τη φροντίδα του ευάλωτου πληθυσμού των κρατουμένων χρηστών ουσιών, με την ίδρυση, από το ΚΕΘΕΑ, κατά το τελευταίο διάστημα, ανάλογων 24ωρων, κλειστών,Προγραμμάτων Απεξάρτησης τόσο στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, όσο και στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελαιωνα Θηβών.
Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης