Τοπικά

Το νέο τραγούδι ενός Γαρδικιώτη, με… πλάνα απ’ το Γαρδίκι (video)

Ο Κώστας Μπουντούρης, απ’ το τρανό Γαρδίκι, ηχογράφησε το νέο του τραγούδι.

Πρόκειται για το διασκευασμένο παραδοσιακό «Τι να τον κάνω το ντουνιά (Αναστασία) με πλάνα απ’ το… λατρεμένο του χωριό.

Ο ίδιος μας λέει: «Η ιστορία της ζωής των προγόνων μου. Οι χαρές, οι λύπες, οι κακουχίες, τα βουνά, οι γκρεμοί, τα βοσκοτόπια, το τραγούδι, ο χορός, τα πανηγύρια, η δίψα για ζωή… τα ξένα.

Λόγω καταγωγής (Γαρδίκι Τρικάλων), αγαπώ ιδιαίτερα τη λαϊκή παραδοσιακή μουσική. Στο χωριό μου έχουμε βιωματική σχέση με αυτή τη μουσική, όπου το τραγούδι και ο χορός συνδέονται άμεσα με τα ήθη και τα έθιμα, σαν ένας κώδικας ταυτότητας και επικοινωνίας, ένας ζωντανός οργανισμός. Γίγαντες οργανοπαίκτες – δεξιοτέχνες και τραγουδιστές άφησαν βαριά παρακαταθήκη και μαζί τους συνδέθηκαν γενιές και γενιές. Από το ανεξάντλητο ποτάμι αυτής της παράδοσης, το δικό μου αγαπημένο τραγούδι είναι το “Τί να τον κάνω το ντουνιά”. Η γνωστή “Αναστασιά”. Άραγε, αυτά τα τραγούδια επιδέχονται διαφορετικούς τρόπους εκτέλεσης; Μία άλλη ερμηνεία;  Με θαυμασμό για το ήθος, το αίσθημα, τη δsύναμη και την αισιοδοξία που αναβλύζει από αυτό το τραγούδι, έχοντας αρκετή αμηχανία, αλλά και πολύ ενθουσιασμό (!), σας παρουσιάζω, “αποτυπωμένο”, τον τρόπο με τον οποίο ηχούσε πάντα μέσα μου αυτό το τραγούδι, όπου οι ηλεκτρικές κιθάρες και ο δυτικός ήχος μιας ροκ μπάντας συναντούν το κλαρίνο, το ηπειρώτικο ντέφι και τα νταούλια, μαζί με δημοτικό φωνητικό σύνολο, σε ένα φανταστικό ηλεκτρικό πανηγύρι. 

Οι εξαιρετικοί μουσικοί – φίλοι – συνεργάτες – συνοδοιπόροι που έδωσαν το ταλέντο τους και την ψυχή τους στις ηχογραφήσεις είναι οι: Νεκτάριος Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, Γιώργος Ντίνας στα κρουστά, Κώστας Κιλάζογλου στις κιθάρες και όχι μόνο, Ηλίας Πανταζής στο ηλεκτρικό μπάσο.

Μεγάλη τιμή η συνάντηση με τον σπουδαίο τραγουδιστή και μουσικό Άρη Ντίνα, υπό τη διεύθυνση και την καθοδήγηση του οποίου, τραγούδησε και συμμετείχε τραγουδώντας, η εξαιρετικότατη Χορωδία “Τρίκκη”. Μεγάλο μέρος των ηχογραφήσεων πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, στο στούντιο “Ηχογέννηση” του αγαπημένου φίλου, συνεργάτη και εξαιρετικού ηχολήπτη – Παναγιώτη Καλαμπάκα – με χρόνια πολλά αφιερωμένα στην ηχογράφηση και αποτύπωση της Δημοτικής και Βυζαντινής Παράδοσης. Τους ευχαριστώ όλους για τη γενναιοδωρία τους, το ταλέντο τους, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον φίλο Κώστα Κουτσονάσιο που μου παραχώρησε τα απίθανα βίντεο από την κορυφή του Κόζιακα, το Περτούλι, το Γαρδίκι και τη Λίμνη Πλαστήρα και στον Δημήτρη Μπουντούρη για την υπομονή του και τα πλάνα κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων.

Καλή ακρόαση εύχομαι λοιπόν! Ελπίζω να σας αρέσει όσο αρέσει και σε εμάς!  Καλή αντάμωση!

Κώστας Μπουντούρης

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2019

Κώστας Μπουντούρης – “Τί να τον κάνω το ντουνιά (Αναστασιά)

(Παραδοσιακό – Διασκευή)

 

Ενορχήστρωση – Καλλιτεχνική επιμέλεια παραγωγής: Κώστας Μπουντούρης

Ηχογραφήσεις: Κώστας Μπουντούρης (CBee Studio), Παναγιώτης Καλαμπάκας (Studio Ηχογέννηση)

Μίξη – Mastering: Κώστας Μπουντούρης (CBee Studio)

 

Κώστας Κιλάζογλου: ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, programming

Νεκτάριος Παπαγεωργίου: κλαρίνο, φωνητικά

Γιώργος Ντίνας: κρουστά, φωνητικά

Ηλίας Πανταζής: ηλεκτρικό μπάσο

Κώστας Μπουντούρης: ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα

Παναγιώτης Καλαμπάκας, Άρης Ντίνας: φωνητικά

 

Συμμετέχει η χορωδία “Τρίκκη” του συλλόγου “Κέντρο χορού Τρίκκη”, υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση του Άρη Ντίνα. (Πελεκάνη Ρούλα ,Μαγκούφη Μάρθα ,Παλατζά Ευαγγελία, Σταφυλά Ευαγγελία, Γεωργίου Βίκυ, Καπέλα Λίλη, Πατήλα Ευαγγελία, Τσόλα Βασιλική, Γκιουλέ Μαρία, Χούτος Βασίλης, Πρεβέντης Θανάσης, Λώλος Νίκος, Νικολόπουλος Δημήτρης, Καραδήμας Βασίλης, Τσιάρας  Χρήστος, Μηλιώτης Αντώνης, Γκότζιας Στέφανος,  Γαλάνης Βασίλης)».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης