Το πρόγραμμα των Αγιασμών στα σχολεία των Τρικάλων

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των Αγιασμών στα σχολεία των Τρικάλων, τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα.

Αναλυτικά:

Ο αγιασμός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων θα γίνει τη Δευτέρα 14-9-2020, στις 10:30 το πρωί στον αύλειο χώρο του σχολείου, τηρουμένων όλων των μέτρων που προβλέπονται (μάσκες, αποστάσεις κ.λ.π.). Οι γονείς-κηδεμόνες θα παραμείνουν εκτός των ορίων του αύλειου χώρου
10ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μπάρας.
Ο αγιασμός θα τελεστεί στις 10:30΄ στο προαύλιο του 10ου Δημ. Σχολείου.
  Ο Αγιασμός του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ.

 •   Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο θα γίνει στις 08:15 π.μ προκειμένου να γίνει επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και θα παραμείνουν σε αυτό μέχρι και την τέλεση του αγιασμού.
 •   Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
 •   Οι μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους τη σχολική τσάντα (θα γίνει διανομή βιβλίων), νερό και φαγητό.
  Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία για όλους!

Ο Αγιασμός στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Πυργετού Τρικάλων

   Τη Δευτέρα 14/9/2020 και ώρα 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή του Αγιασμού στο 16ο Δημοτικό Σχολείο ΠυργετούΤρικάλων.

   Οι μαθητές-μαθήτριες θα προσέλθουν στις 8.00-8.15 το πρωί και θα αποχωρήσουν μετά την τέλεση του Αγιασμού.

   Όλοι οι μαθητές/τριες, θα πρέπει να φέρουν μάσκα για να μπουν στον χώρο του Σχολείου τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις.

28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού (περίπου στις 10.45).

Η είσοδος των μαθητών θα γίνει και από τις δύο πόρτες του σχολείου υποχρεωτικά με μάσκες.

Την ίδια μέρα θα γίνει και η διανομή των βιβλίων στους μαθητές, για αυτό πρέπει να έχουν μαζί τους και τη σχολική τσάντα.

Ο αγιασμός του 33ου Δημοτικού θα γίνει στον προαύλιο χώρο του σχολείου τη Δευτέρα 14/9/2020 στις 10:30 π.μ. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 08:15 π.μ. με τις τσάντες τους για την παραλαβή των βιβλίων και θα φύγουν από το σχολείο αμέσως μετά τον αγιασμό στις 11:15 π.μ.

 

Ο Αγιασμός στο 35ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων θα γίνει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και  ώρα 11:30 π.μ

Την ίδια ημέρα θα δοθούν στους μαθητές και τα βιβλία. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας  από  όλους.

Ο Αγιασμός του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων θα γίνει τη Δευτέρα 14-9-2020, ώρα 11.30πμ. Παρακαλούνται οι μαθητές να προσέλθουν στο σχολείο στις 11.15πμ . Όλοι οι μαθητές/τριες, καθηγητές/τριες και γονείς θα πρέπει να έχουν μάσκα για να μπουν στον χώρο του σχολείου τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις.

Αγιασμός του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και ενημερώνει ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει 10.30 π.μ. Θερμή παράκληση οι μαθητές να προσέλθουν στο χώρο του σχολείου με μάσκες σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και ενημερώνει ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020. Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο θα γίνει στις 10.00 το πρωί. Ο αγιασμός θα γίνει ανά τμήμα. Μετά τον αγιασμό θα δοθούν βιβλία και μάσκες στους μαθητές. Παρακαλούνται οι γονείς της Α΄ τάξης να συνοδεύσουν τα παιδιά τους για να τα βοηθήσουν στη μεταφορά των βιβλίων. Θερμή παράκληση γονείς και μαθητές να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου με μάσκες. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας η μάσκα είναι υποχρεωτική. Μαθητές χωρίς μάσκα δεν θα γίνουν δεκτοί στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.

Ο Αγιασμός στο 5ο Γυμνάσιο και στο 5ο Λύκειο θα γίνει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ.

Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών, στην τελετή του Αγιασμού  θα παραστούν  εκπρόσωποι μαθητών/τριών, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι του  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων οι οποίοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί.

Οι μαθητές/τριες θα έρθουν στο σχολείο σύμφωνα με τα παρακάτω:

Προσέλευση μαθητών :

Α’  τάξη Γυμνασίου   09:00 η ώρα στο προαύλιο

Β’  τάξη Γυμνασίου   10:00 η ώρα στο προαύλιο

Γ’  τάξη  Γυμνασίου    10:30 η ώρα στο προαύλιο

Όλοι οι μαθητές Λυκείου θα έρθουν στις   10:00 η ώρα. Όλοι οφείλουν να φορούν μάσκα. Οι μαθητές πρέπει επιπλέον να έχουν ατομικό νερό και κολατσιό, καθώς και τσάντα για παραλαβή των βιβλίων.

Από το 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ανακοινώνεται ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 θα τελεσθεί την Δευτέρα 14-9-2016 στις 12:00

Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές θα παραλάβουν τα σχολικά τους βιβλία. Υπενθυμίζεται ότι για την  προσέλευση όλων (εκπαιδευτικών – μαθητών – γονέων) είναι απαραίτητη η χρήση  μάσκας προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ

Ο Αγιασμός του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 14/9/2020 και ώρα 11:00 π.μ. , ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 10:30 π.μ. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Τα βιβλία θα δοθούν την Τρίτη, 15-9-2020.

Παρακαλούνται οι μαθητές / μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων να προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 10:00.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας:

 • θα γίνει η τακτοποίηση των μαθητών σε τμήματα
 • θα δοθούν οδηγίες για τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊoύ SARS-Cov-2
 • θα τελεσθεί ο Αγιασμός με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών στις 11:00. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Αγιασμός στο 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων και το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Την Δευτέρα 14/09/2020 οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο, φορώντας μάσκα, στις 10:30 προκειμένου να:

 1. Ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό,
 2. Πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός (11:30),
 3. Παραλάβουν τα βιβλία.

Αγιασμός στο 3ο Λύκειο Τρικάλων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ»

Παρακαλούνται οι μαθητές να προσέλθουν στο σχολείο την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9:30 το πρωί, με μάσκα, για την τελετή του αγιασμού.

4ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις «Διευκρινιστικές οδηγίες για την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-2021» την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές /τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου μας, που περιλαμβάνει:

 • Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ Εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλείØ (117512/ΓΔ4/08-09-2020)
 • Διανομή μάσκας ανά μαθητήØ Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκαςØ
 • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδαςØ
 • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάςØ

Στο 4ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  θα τελεστεί στις 11:00 π. μ..

Καλούνται οι μαθητές/ριες του σχολείου μας να παρευρεθούν στην τελετή.

Προσοχή !!! οι μαθητές/ριες οφείλουν να φοράνε μάσκα και να έχουν μαζί τους τη σχολική τσάντα.

.

Έναρξη λειτουργίας και Αγιασμός στο 7ο  Γενικό Λύκειο Τρικάλων 

Από το 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων ανακοινώνεται ότι οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08.15 προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και να παραλάβουν τα βιβλία και το ωρολόγιο πρόγραμμα. Ο Aγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεστεί την ίδια μέρα και ώρα 11:00π.μ.

Τονίζουμε ότι οι μαθητές οφείλουν να φοράνε προστατευτική μάσκα.

Στο 8ο ΓΕΛ ώρα προσέλευσης στις 8.15 π.μ. και ο Αγιασμός στις 11 π.μ. της Δευτέρας.

Ο Αγιασμός στο 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14-9-2020 και ώρα 11:30.

Οι μαθητές πρέπει να έρθουν από το πρωί στο σχολείο τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας: Μάσκα στα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν, μάσκα στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου, τήρηση αποστάσεων, συχνός καθαρισμός των χεριών, χρήση αντισηπτικού κλπ.

Οι καθηγητές και η Διεύθυνση του σχολείου θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί για να ενημερώνουν τους μαθητές και να οργανώσουν τις πρώτες ημέρες των μαθημάτων που θα ξεκινήσουν άμεσα.

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11.00 π.μ

Ο  Αγιασμός  στα σχολεία της Οξύνειας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβριου 2020 στις 10:45 στον αύλειο χώρο των σχολείων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να έχουν μαζί τους και να φορούν μάσκα.

Μετά τον Αγιασμό στους μαθητές θα δοθούν τα βιβλία.

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία για όλους.