Τοπικά

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στην Ισπανία με το ERASMUS+

Στη Σάντα Κόμπα της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου η 2η συνάντηση των εταιρικών σχολείων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «S-O-S Sustain our Souls», στο οποίο συμμετέχουν το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, το Drei-Burgen-Schule από το Φέλσμπεργκ της Γερμανίας, το IES Terra dο Xallas από τη Σάντα Κόμπα της Ισπανίας, το Istituto d’Istruzione Secondaria Superiore “Augusto Righi” από τον Τάραντα της Ιταλίας, το XLII Liceum Ogolnoksztalcace από την Κρακοβία της Πολωνίας και το Liceum de Arte “Ionel Perlea” από τη Σλομποζία της Ρουμανίας.

Το πρόγραμμα αφορά τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, την ανάδειξη της αξίας του τόπου διαβίωσης και τη δημιουργία ενός μαθησιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, με τη χρήση των κατάλληλων διδακτικών μεθόδων και κυρίως υπαίθριων δραστηριοτήτων και εργαστηρίων. Έξι μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων μετέβησαν στην ισπανική πόλη, ώστε να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνάντησης, που είχε ως θέμα την αντιμετώπιση της περιορισμένης επαφής των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον και των διαταραχών που αυτή προκαλεί.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες, κυρίως στην όμορφη φύση της Γαλικίας: τον ποταμό Σάγιας, την παλιά πόλη του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO,  το Έζαρο και το Finisterre. Με επιτόπια έρευνα και τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων, χαρτογράφησαν διαδρομές και κατέγραψαν είδη της χλωρίδας και πετρώματα. Στα εργαστήρια του σχολείου σχεδίασαν και δημιούργησαν βίντεο σχετικά με την επαφή με τη φύση και τη διαφορετική αντιμετώπισή της στο πέρασμα του χρόνου και από γενιά σε γενιά.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες, έχοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής στην ισπανική ύπαιθρο, ήθη και έθιμα των ντόπιων κατοίκων και να γευτούν παραδοσιακές συνταγές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι μαθητές Αποστόλου Χρήστος, Γκουρμπαλιώτης Βαγγέλης, Ζησόπουλος Δημήτρης, Κουτσάγιας Ευγένιος, Τσιβίκης Δημήτρης και Τσιοπελάκος Δημήτρης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Βλαχογιάννης Γιώργος και Φαλαγκάρα Θεοδώρα.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στον Τάραντα της Ιταλίας τον Απρίλιο.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης