Τοπικά

Τρίκαλα. Ανοίγουν τα σχολεία-Μόνο με self test μαθητές και εκπαιδευτικοί

Με την επαναλειτουργία των σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα, κανείς μαθητής και εκπαιδευτικός δεν θα εισέρχεται χωρίς τη βεβαίωση του σελφ-τεστ.

Για το θέμα μίλησε στη Λέσχη 97,6 ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Τρικάλης:

«Είναι υποχρεωμένοι και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές βάσει του νόμου, να προμηθευτούν από ένα δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, να το κάνουν την Κυριακή, και τη Δευτέρα το πρωί ο κάθε μαθητής να δείξει στον εκπαιδευτικό που θα είναι στην είσοδο του σχολείου το αποτέλεσμα του τεστ. Με το ίδιο χαρτί θα μπαίνουν στο σχολείο μέχρι και την Τετάρτη, οπότε και θα κάνει το δεύτερο για την εβδομάδα.

Όποιος μαθητής δεν δείξει τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ δεν θα μπορεί να μπει στο σχολείο. Αν έχει έρθει μαζί με τον κηδεμόνα του στο σχολείο, θα αποχωρήσει μαζί του. Αν ο μαθητής έχει έρθει μόνος του, θα ειδοποιηθεί ο κηδεμόνας να έρθει να τον παραλάβει. Κανείς δεν θα μπει σε σχολείο χωρίς βεβαίωση του σέλφ-τεστ, με αρνητικό αποτέλεσμα φυσικά. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, συγκεκριμένα θα υπάρχει περικοπή μισθού αν κάποιος εκπαιδευτικός δεν δείξει τη βεβαίωση του σέλφ-τεστ.»

Πάνω στο ίδιο θέμα των σελφ-τεστ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δημήτρης Αναστασίου τόνισε :

«Αυτή την εβδομάδα το δωρεάν σελφ-τεστ το δικαιούνται μόνο μαθητές και εκπαιδευτικοί. Συστήνουμε μέχρι αύριο το βράδυ οι γονείς να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία, ώστε και να μη δημιουργηθεί συνωστισμός αλλά κυρίως να υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα. Δεν ξέρουμε αν θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα μέσα στο Σ/Κ και κυρίως τονίζουμε ότι ίσως να μην υπάρχουν διαθέσιμα τεστ στα εφημερεύοντα. Συνεπώς καλό θα ήταν να τα προμηθευτούν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.»

Διαβάστε επίσης