Ροή Τοπικά

Τρίκαλα. Απογοήτευση από τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα η κίνηση της αγοράς την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 τόσο στα Τρίκαλα όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Το ινστιτούτο εμπορίου και υπηρεσιών της ΕΣΕΕ πραγματοποίησε ειδική έρευνα πανελλαδικά, για την κίνηση της αγοράς της Κυριακής 14 Ιουλίου 2019. 
Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά για την μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρηματιών επέλεξαν να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ταυτίζονται απόλυτα με την αγορά των Τρικάλων και συνοψίζονται στα εξής πέντε σημεία:
-H πλειονότητα των επιχειρήσεων που άνοιξαν (56%) δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένη από τον κύκλο εργασιών της Κυριακής.
-Μόνο το 19% των επιχειρηματιών ήταν αρκετά ευχαριστημένοι και μόλις το 2% πολύ ικανοποιημένο.
-Σε σύγκριση με τον τζίρο μιας καθημερινής ημέρας, για τη συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (75%) ο τζίρος της Κυριακής ήταν μικρότερος και μόλις το 6% ότι ήταν μεγαλύτερος.
-Σχεδόν ταυτόσημα ήταν τα ευρήματα σε σύγκριση με τον κύκλο εργασιών του Σαββάτου, καθώς το 76% των εμπόρων που άνοιξαν σημείωσε ότι ο τζίρος της Κυριακής ήταν χαμηλότερος και μόλις το 7% ότι ήταν υψηλότερος.
-Σε ποσοστό 58% οι έμποροι υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα των Κυριακών δεν έχει συμβάλει καθόλου στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα.
-Τέλος, το 67% θεωρεί ότι σε ένα γενικότερο πλαίσιο κυρίως οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
“Ως εκ τούτου” αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Μπλουγούρας “η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, δεν φαίνεται να ωφέλησε τη συντριπτική πλειονότητα των εμπορικών επιχειρήσεων. Οι θετικές προσδοκίες που δημιουργούνται ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου δεν συνέβαλαν θετικά στον κύκλο εργασιών των εμπορικών επιχειρήσεων την Κυριακή 14 Ιουλίου, αφού, όπως προκύπτει από την έρευνα, οι περισσότερες από αυτές, που άνοιξαν, κατέγραψαν τζίρο χαμηλότερο των αντίστοιχων του Σαββάτου, ή ακόμα και μιας καθημερινής ημέρας, χωρίς μάλιστα τόνωση της επισκεψιμότητας”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης