Τοπικά

Τρίκαλα: Επιτέλους λιγότερη ταλαιπωρία. Ένα σκάψιμο για ύδρευση και οπτικές ίνες στο σπίτι

Δήμος Τρικκαίων, ΔΕΥΑΤ, COSMOTE και ΠΑΛΜΟΣ ΑΤΕ συμπράττουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το αυτονόητο: να σκάβεται ΜΙΑ φορά η πόλη για έργα υποδομής.

Με αφορμή τα δύο νέα μεγάλα έργα ύδρευσης που ο Δήμος Τρικκαίων ξεκινά για την αλλαγή του συνόλου του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Τρικάλων (μέσω του «Φιλόδημου Ι» και προϋπολογισμού 15,5 εκ. ευρώ), στις 25 Ιουλίου 2019 οι παραπάνω φορείς συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Εκεί, συζήτησαν για το αυτονόητο: να γίνουν όλα τα έργα και να μη σκαφτεί δυο και τρεις φορές η πόλη.
Και αυτό επιτεύχθηκε, με τη συνεργασία και την καλή θέληση και διάθεση όλων. Μάλιστα οι φορείς συζήτησαν επί μακρόν για όλα τα τεχνικά ζητήματα και τα χρονοδιαγράμματα που προκύπτουν, προκειμένου οι τρικαλινοί πολίτες να μη δουν απανωτά σκαψίματα και ασφαλτοστρώσεις στην πόλη.
Στόχος της σύμπραξης είναι, αφ’ ενός να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή των πεπαλαιωμένων δικτύων, αφ’ ετέρου να γίνουν τα Τρίκαλα η πρώτη πόλη που σε ευρεία κλίμακα θα δώσει ταχύτητες Gbps στα σπίτια, χάρη στο δίκτυο οπτικών ινών που θα υλοποιηθεί παράλληλα με τα νέα δίκτυα ύδρευσης.
Γιατί τελικά, «έξυπνο» δεν είναι μόνο να χρησιμοποιείς την τεχνολογία, αλλά να βρίσκεις τρόπους να εξυπηρετείς τον πολίτη χωρίς ταλαιπωρία και να αλλάζεις την πόλη σου.

Σε αυτή τη μεγάλης σημασίας συνέργεια -που ουσιαστικά δείχνει τον δρόμο της καθολικής εφαρμογής της- μετείχαν: Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, από την COSMΟΤΕ οι κ. Γιώργος Ονόπας (διευθυντής Δικτύου Πρόσβασης Σταθερής και Κινητής), Αλέξανδρος Αλμπάνης  (υπεύθυνος GISτεχνολογιών), Διαμαντής Κωτούλας (στέλεχος Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογιών του ΟΤΕ), Απ. Μπονώτης (διαμερισματάρχης Θεσσαλίας), Απ. Ρομοσιός (προϊστάμενος), από την ΠΑΛMΟΣ ΑΤΕ που θα κατασκευάσει έργο της ΔΕΥΑΤ) οι κ.κ. Βασιλική Βράκα (πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος) και Μιχάλης Ι. Τριανταφύλλου (αντιπρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος), η κ. Σωτηρία Μακροστεργίου από τη ΔΕΥΑΤ (τμήμα μελετών και ανάπτυξης), ο δ/νων σύμβουλος της e-trikala κ. Οδ. Ράπτης, καθώς και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης