Τοπικά

Τρίκαλα: Ισχυρό μήνυμα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων

Με τριπλασιασμό των τρικαλινών που πήραν μέρος στη δράση «Περπατάμε για την Ελευθερία», δόθηκε από τα Τρίκαλα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων. Ο Δήμος Τρικκαίων συνδιοργάνωσε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 , με την Α21 και το Συμβουλευτικό Κέντρο ενάντια στη βία κατά των Γυναικών (ομοίως του Δήμου Τρικκαίων), μια δράση ουσίας. Μια δράση που δείχνει άνοδο του επιπέδου ευαισθητοποίησης για την εμπορία ανθρώπων, για τους συνανθρώπους που ζουν σε όλη την υφήλιο υπό καθεστώς δουλείας.


Η παγκόσμια ταυτόχρονη αυτή δράση συμπεριέλαβε από πέρυσι τα Τρίκαλα και τον Δήμο Τρικκαίων. Φέτος όμως, το 2019, η διοργάνωση ανέβηκε επίπεδο και αυξήθηκε η συμμετοχή όσων πήραν μέρος στη σιωπηλή πορεία. Στο κέντρο της πόλης (κεντρική πλατεία, Ασκληπιού, Ι. Αδάμ) πάνω από 100 τρικαλινές και τρικαλινοί συντονίστηκαν για να δείξουν τη συμπαράστασή τους, στους ανθρώπους που ζουν υπό καθεστώς δουλειάς. Και αυτή η δουλεία έχει πλήθος μορφών, όπως για παράδειγμα, όσα δήλωσε ο κ. Παύλος Αυξεντής από το Συμβουλευτικό Κέντρο: πάνω από 420 γυναίκες έχουν βοηθηθεί σε πολλά επίπεδα από το Κέντρο τα έξι χρόνια λειτουργίας του.


Η ισχυρή εκπροσώπηση του Δήμου Τρικκαίων έδωσε το στίγμα της στήριξης του Δήμου σε παρόμοιες προσπάθειες, και όχι μόνο στη δράση με την Α21. Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Αναστασίου, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος επί των δημοσίων σχέσεων και τ. αντιδήμαρχος κ. Σοφία Αλεστά, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού και τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, επεσήμαναν τη σημασία της συμμετοχής σε δράσις που αφυπνίζουν και βοηθούν. Κάτι που και από την Α21 τόνισε η εκπρόσωπος κ. Χρύσα Φίλιου, ευχαριστώντας θερμώς τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές που μετείχαν στη δράση, που υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συνδρομή του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης