Τοπικά

Τρίκαλα. Καταδικάστηκε εκπαιδευτικός για βιασμό συναδέλφου του!

Ποινή κάθειρξης 6 ετών επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων στον 63χρονο, πρώην ανώτερο στέλεχος εκπαίδευσης, για την πράξη του βιασμού (σ.σ. η πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας «απορροφήθηκε» στην πράξη του βιασμού) που φέρεται να τέλεσε σε βάρος της 46χρονης, σήμερα, καθηγήτριας το φθινόπωρο του 2021.

 

Συγκεκριμένα, στον Αγιοκάμπο Λάρισας στις 17 Σεπτεμβρίου του 2021, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βρίσκονταν μέσα στο όχημα του μαζί με την 46χρονη όταν εξανάγκασε την γυναίκα, σε σεξουαλικές πράξεις χρησιμοποιώντας τη δύναμη του με τη γυναίκα να αντιδρά και να του ζητά, κλαίγοντας – όπως αναφέρει το κατηγορητήριο-  να σταματήσει.

Η δίκη σήμερα ξεκίνησε με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας η οποία πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και μετά τις αγορεύσεις πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, το δικαστήριο αφού συσκέφτηκε αποφάσισε ομόφωνα (7-0) την ενοχή του κατηγορουμένου επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης έξι ετών και ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Τέλος, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον 63χρονο να είναι ελεύθερος μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η δίκη διεξήχθη καθ’ όλη τη διάρκεια της, κεκλεισμένων των θυρών.

Κ. Κοντοκώστας- larissanet.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης