Τοπικά

Τρίκαλα. 1 στις 4 επιχειρήσεις σκέφτονται να κλείσουν

trikalavoice.gr

Εξαιρετικά δυσοίωνα τα πράγματα για την τοπική οικονομία.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr οι επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να κρατηθούν ζωντανές και σκέφτονται ακόμη και να κλείσουν είναι πολύ κοντά στο πανελλαδικό ποσοστό, το 23%, δηλαδή… 1 στις 4.

Ήδη στα Τρίκαλα καταγράφονται τα πρώτα λουκέτα, αποχωρούν από την πόλη δυο γνωστές αλυσίδες, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία και για τρίτο, πολύ γνωστό και κεντρικό κατάστημα. Αυτά για τα εμπορικά μόνο. Στην εστίαση τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα έως δραματικά σε ορισμένες περιπτώσεις, αφού… κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξει και υπό ποίους όρους ενώ δάνεια και υποχρεώσεις έστω κι αν πήγαν πίσω χρονικά… τρέχουν.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί αυτό το διάστημα το 86% των επιχειρήσεων έχουν υποστεί οικονομική ζημιά από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, ενώ το 80% αναμένουν η ζημιά αυτή θα επιβαρυνθεί από το δεύτερο lock down. Ιδιαίτερα άσχημη φαίνεται η κατάσταση στην εστίαση με τα ποσοστά να φτάνουν το 99% και 94.8% αντίστοιχα, ενώ πλήττονται περισσότερο οι επιχειρήσεις που απασχολούν 1-6 εργαζομένους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο