Τοπικά

Τρικαλινοί φαρμακοποιοί: “Μπάχαλο με τις τιμές των φαρμάκων”

Για “Μπάχαλο με τις τιμές των φαρμάκων” μιλούν οι Τρικαλινοί φαρμακοποιοί.

 

Σε ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωάννη Χαρίση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Αγαπητοί Συμπολίτες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα ξεκίνησε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων. Πολλά από τα φάρμακα μειώθηκαν περίπου 7% στη Λιανική τους τιμή, ενώ υπήρχε μία μεσοσταθμική μείωση 2-3% επί του συνόλου. Παρόλα αυτά θα θέλαμε να σταθούμε σε δύο σημεία
α) Πολλοί ασθενείς πλήρωσαν εσφαλμένα λιγότερα χρήματα σε συνταγές που αφορούν κυρίως τα σκευάσαματα xarelto, ozempic, trulicity, για τα οποία οι τιμές επανήλθαν μετά απο μία ώρα, τη δε διαφορά του λάθους καλείται να βρει τρόπο το φαρμακείο να την καλύψει.
β) Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ασθενείς θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, διότι από σήμερα, ακόμα και αν ο ασθενής επιλέξει γενόσημο φάρμακο, θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο “πέναλτυ” στη συμμετοχή του. Ενδεικτικά ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα για τη χοληστερίνη μπορεί να πληρώσουν εως και τρεις φορές πάνω τη συμμετοχή τους. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα φάρμακα, πιέσεως, ψυχιατρικών, ενώ αναμένεται η ίδια τακτική να εφαρμοστεί και σε άλλες κατηγορίες.
Δυστυχώς για ακόμα μία φορά γίνονται περικοπές στον τομέα της υγείας , με τον ασφαλισμένο να επωμίζεται την ανεπάρκεια του συστήματος.

Ο πρόεδρος
Χαρίσης Ιωάννης”

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης