Τοπικά

Υπερσύγχρονο Κέντρο Αναρρίχησης στην περιοχή των Μετεώρων

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης για την κατασκευή του «Κέντρου Αναρρίχησης και Αξιοποίησης Βράχων Αγίου Δημητρίου και Γάβρου της Δημοτικής Ενότητας Χασίων του Δήμου Μετεώρων».

Πιστή στην υπόσχεσή της να στηρίζει έμπρακτα όλες τις τοπικές κοινότητες και ο τόπος μας να ξεφύγει από τη στασιμότητα, η νυν Δημοτική Αρχή του Χρήστου Σινάνη προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πολυπόθητη χρηματοδότηση του έργου μέσω του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER της ΟΤΔ Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

Έχοντας εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, και έχοντας πετύχει την, κατά πλειοψηφία, έγκριση της τροποποιημένης και επικαιροποιημένης μελέτης του έργου, από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος Μετεώρων υπέβαλλε, στις 18 Οκτωβρίου 2018, αίτηση για χρηματοδότηση του έργου.

Μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., με επικεφαλή τον Διευθυντή κ. Βάϊο Κουτή, επισκέφτηκαν, την περασμένη Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, τα χωριά Γάβρο και Άγιο Δημήτριο, μαζί με τον νυν Δήμαρχο Μετεώρων και εκ νέου υποψήφιο, κ. Χρήστο Σινάνη, τους κ.κ. Χρήστο Παπαγεωργίου, Παναγιώτη Τζιλίνη, Σπύρο Εμμανουήλ και Σπύρο Θεμέλη, καθώς και τον κ. Ιωάννη Καραθανάση, μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών.

Πρόκειται για τη δημιουργία κέντρου αναρρίχησης και περιβαλλοντικών πεζοπορικών-ορειβατικών διαδρομών γύρω από τους οικισμούς Γάβρου και Αγίου Δημητρίου, συνολικού προϋπολογισμού 430.000,00€.

Το αναπτυξιακό αυτό έργο, πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού και εν γένει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής των Χασίων. Ένα αναπτυξιακό έργο που θα δώσει λόγο στους νέους ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο τους. Να φτιάξουν τη ζωή τους στον τόπο που μεγάλωσαν και αγαπούν.

Για τον κ. Σινάνη και τους συνεργάτες του, το ενδιαφέρον του Δήμου Μετεώρων δεν σταμάτα ούτε αρκείται στη σύνταξη μιας μελέτης. Στόχος τους είναι η τελική παράδοση του αναρριχητικού κέντρου στους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής, στους πολίτες του Δήμου Μετεώρων, στους Χασιώτες.

Διαβάστε επίσης