Ροή Τοπικά

Υπογραφές Σκρέκα για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, υπέγραψε με τον Υπουργό Ηλεκτρισμού και ΑΠΕ της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Σάκερ, Μνημόνιο Κατανόησης για την ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως η ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών θα είναι η πρώτη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και θα γίνει με την πόντιση υποθαλάσσιου καλωδίου που θα μεταφέρει πράσινη ενέργεια.

Η ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών έχει ιδιαίτερη σημασία, κσθώς δημιουργεί ένα κοινό πεδίο οικονομικής συνεργασίας, ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και αυξάνει τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Επιπλέον, οι ποσότητες ενέργειας που θα εισάγονται από την ηλεκτρική διασύνδεση θα οδηγήσουν στη μείωση των τιμών ηλεκτρισμού, στην ενδυνάμωση του ανταγωνισμού και στην εξοικονόμηση πόρων, καθώς η ενέργεια από ΑΠΕ είναι αισθητά φθηνότερη συγκριτικά με εκείνη που παράγεται από ορυκτά καύσιμα. Ο Τρικαλινός Υπουργός δήλωσε σχετικά πως «η Ελλάδα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά και μετατρέπεται σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας, συμβάλλοντας στην επάρκεια εφοδιασμού της Ευρώπης, στη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης