Τοπικά

Φασαρίες σε τράπεζες των Τρικάλων για τις δεσμεύσεις λογαριασμών απ’ το Δήμο

Ένταση επικρατεί τις τελευταίες μέρες σε υποκαταστήματα τραπεζών στα Τρίκαλα, μετά την απόφαση  της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων να προχωρήσει στη δέσμευση λογαριασμών 6.000 οφειλετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr πολίτες σπεύδουν διαμαρτυρόμενοι στις τράπεζες καθώς έχουν βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς… χρήματα, μιας και δεν μπορούν να κινήσουν τους λογαριασμούς τους. Καταγράφονται δε περιστατικά να επιχειρούν πολίτες να πληρώσουν με τις κάρτες τους σε σούπερ μάρκετ και λοιπά καταστήματα και  να… μην μπορούν.

Η κατάσταση διαμορφώνεται δύσκολη και η Δημοτική Αρχή καλείται να βρει μια λύση. Ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου παραδέχεται ότι “δεν είναι ευχάριστη αυτή η διαδικασία, την έχουμε ξαναζήσει. Υπήρχε πέρυσι και η πολύ καλή ρύθμιση των 100 δόσεων, ή και η πλήρης απαλλαγή των προσαυξήσεων σε άμεση εξόφληση. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο το διάστημα αυτό, αλλά δεν υπάρχει καμία ωραία περίοδος για κατασχέσεις. Σε περίπου 6.000 ΑΦΜ έγιναν κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους. Πρέπει να δούνε και οι πολίτες με την τράπεζα τους τι έχει συμβεί, διότι κάποιες τράπεζες ενώ δεν έχουν κανένα δικαίωμα έχουν δεσμεύσει λογαριασμούς που έχουν ακατάσχετο. Είναι μια ιστορία που θέλει υπομονή και θα δημιουργήσει εκνευρισμό, το καταλαβαίνω απόλυτα. Δέχθηκα αρκετά παραπόνα τις δυο τελευταίες μέρες, δίκιο έχει από μεριάς του και ο δημότης ως προς το παράπονο αλλά δίκιο έχει και ο Δήμος”. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι “είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε όλα τα μέσα τα οποία προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε να εισπραχθούν αυτά τα χρήματα. Αν δεν το κάναμε, αν αφήναμε δηλαδή αυτά τα χρέη να παραγραφούν, υπάρχει προσωπικός καταλογισμός στον ταμία του Δήμου, και τον Δήμαρχο”.

Διαβάστε επίσης