Τοπικά

Φιλόδοξο σχέδιο ανάπλασης του Βαρουσίου από το Δήμο Τρικκαίων

Ακόμη ένα έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης δημοπρατεί ο Δήμος Τρικκαίων. Αυτή τη φορά πρόκειται για την ανάπλαση μιας εκ των ιστορικών συνοικιών των Τρικάλων, του Βαρουσίου, μαζί με την μετατροπή παλιάς οικίας σε χώρο δημιουργικής έκφρασης και βιωματικής ανάπτυξης.

 

Το σημαντικό έργο έχει προϋπολογισμό 3.600.000 και έχει τον ακριβή τίτλο Παρεμβάσεις  βελτίωσης του δημόσιου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων Υποέργο 1: «Ανάπλαση Παλαιάς Πόλης Τρικάλων (Βαρούσι) και μετατροπή της Οικίας Τζάνα σε χώρο δημιουργικής έκφρασης και βιωματικής ανάπτυξης».

Με το έργο δίνεται νέα πνοή στην παλιότερη συνοικία των Τρικάλων, καθώς οι παρεμβάσεις δίνουν νέα όψη στη χρήση των δρόμων – που είναι ήδη ήπιας κυκλοφορίας – ενώ και η περιοχή έχει κηρυχθεί ως «παραδοσιακό τμήμα της πόλης».

Ουσιαστικά θα γίνουν δύο έργα:

  1. Αναπλάσεις σε 18 οδούς

Σε 18 δρόμους της συνοικίας θα αντικατασταθεί το οδόστρωμα και θα γίνουν παρεμβάσεις σε σημεία με μικρότερη φθορά. Συγκεκριμένα θα γίνει

– Αποξήλωση του βοτσαλωτού δαπέδου και των κυβόλιθων .

– Διατήρηση της υφιστάμενης ακανόνιστης πλάκας Άρτας, σε πλάτος 0,50μ. από τα όρια των ιδιοκτησιών.

– Αποκατάσταση του εναπομείναντος χώρου της οδού με κυβόλιθο από πλάκα τύπου Δεματίου και τοποθέτηση αγκωναριών από μαρμάρο Αλιβερίου

– Αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων στα φωτιστικά, με λαμπτήρες τεχνολογίας LED

– Η απορροή των όμβριων θα γίνεται στον άξονα των οδών, δίνοντας τις κατάλληλες κλίσεις και θα καταλήγουν στο υφιστάμενο δίκτυο ομβρίων της περιοχής με μεταλλικά φρεάτια κατά πλάτος των οδών.

  1. Οικία Τζάνα

Η οικία Τζάνα είναι ένα παλιό κτίσμα εντός του οικισμού (πίσω από τον μητροπολιτικό ναό) που αποτελεί δωρεά του αείμνηστου γιατρού παντελιδάκη στον Δήμο Τρικακίων. Στόχος είναι να αναπαλαιωθεί και να αποκατασταθεί, προκειμένου να μετατραπεί σε «Χώρο δημιουργικής έκφρασης και βιωματικής ανάπτυξης». Ενας χώρος, δηλαδή, ικανός να φιλοξενήσει δραστηριότητες που θα συνάδουν με τη φύση και τα χαρακτηριστικά των Τρικάλων.

Ο σχετικός διαγωνισμός είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (https://trikalacity.gr/paremvaseis-veltiosis-toy-dimosioy-choroy-ston-dimo-trikkaion-ypoergo-1/)
Με αυτό το υποέργο, ο Δήμος Τρικκαίων αναδομεί, αποκαθιστά και εκσυγχρονίζει σημεία της πόλης των Τρικάλων. Ηδη προηγήθηκε η ανάρτηση του διαγωνισμού για την ανάπλαση του λόφου προφήτη Ηλία, καθώς και αυτός για τις παρεμβάσεις σε 12 γέφυρες και την εκ βάθρων κατασκευής ακόμη μίας.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης