Τοπικά

«Φωνή» για την τρικαλινή νεολαία το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δ. Τρικκαίων

Επιτυχημένη, ουσιαστική και με σαφείς κατευθύνσεις η πρώτη συνάντηση των μελών του μητρώου Νέων/ίδων του Δήμου Τρικκαίων, με στόχο την ίδρυση του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, με δύο χαρακτηριστικά: τη συμμετοχή νεολαίων και τη σύμπνοια δημοτικών συμβούλων.
Εξάλλου ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Λάππας και οι δημοτικοί σύμβουλοι (από τη μείζονα αντιπολίτευση) Νατάσα Παιδή και Στέφανος Βαβύλης τόνισαν τη σημασία της συμμετοχής, της έκφρασης άποψης, της προώθησης θέσεων, προτάσεων, λύσεων και ζητημάτων για τη νεολαία και τον Δήμο γενικότερα, μέσω του συγκεκριμένου εγχειρήματος, ως τρόπου ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών.
Στο ίδιο πλαίσιο και οι τοποθετήσεις – χαιρετισμοί των αντιδημάρχων Σοφίας Αλεστά και Γιώργου Καταβούτα, καθώς και της προέδρου του Μουσείου Τσιτσάνη ΝΙκ. Μπρουζούκη, που εστίασαν στη συνδρομή από τον Δήμο, σε όσα οι νέοι/ες χρειαστούν για το πολιτικό αυτό εγχείρημα.
Η πρώτη συνάντηση – και με on line σύνδεση με μέλη του Μητρώου Νέων – εστίασε κυρίως σε θέματα τεχνικού χαρακτήρα. Επίσης έγινε παρουσίαση των δεδομένων για τους θεσμούς διοίκησης και αυτοδιοίκησης στο ελληνικό κράτος, του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, των επιτροπών και των διαδικαστικών θεμάτων.
Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και διατύπωση ερωτημάτων για συγκεκριμένα ζητήματα, με το ραντεβού να ανανεώνεται για τη συγκρότηση των επιτροπών και την έναρξη διαδικασιών για τη λειτουργία του Σώματος.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης