Τοπικά

Φώτης Καψάλης: “Δικαιολογημένος ο θυμός του κόσμου για την ακρίβεια”

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην ελληνική Βουλή μια συζήτηση σε επίπεδο προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων για την ακρίβεια. Πέρα από τις επικοινωνιακές – προεκλογικές εξάρσεις που εκ των πραγμάτων υπήρχαν σε αυτή τη συζήτηση, είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που στενάζουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, είναι μηδενικό.

 

 

Η κυβέρνηση που έχει αποτύχει πλήρως στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, επιμένει ότι όλα καλώς γίνονται και όπως συνηθίζει επιρρίπτει τις ευθύνες μονίμως σε κάποιον άλλον. Η αποτυχία της όμως στο ζήτημα της προστασίας της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών είναι πλέον δεδομένη.

Τα βασικά αγαθά εξακολουθούν να είναι πιο ακριβά, ενώ ταυτόχρονα οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν πανάκριβα τα καύσιμα, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τις τράπεζες για οποιαδήποτε συναλλαγή και μια σειρά άλλων υπηρεσιών, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να έχουν από τους μικρότερους μισθούς και συντάξεις σε όλη την Ευρώπη.

Η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται και το έλλειμα ανταγωνισμού των ελληνικών επιχειρήσεων διογκώνεται. Η εμμονή όμως του πρωθυπουργού να παρουσιάζει ως επιτυχία την οφθαλμοφανή του αποτυχία είναι ίσως και η απόδειξη ότι δεν έχει σκοπό να προσπαθήσει έστω να λύσει το πρόβλημα.

Στις 9 Ιουνίου επομένως οφείλουμε όλοι να καταδείξουμε με την ψήφο μας την αποτυχία αυτή της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της ακρίβειας δεν είναι ευρωπαϊκό διότι η ΕΕ έχει προσφέρει μια πολύτιμη εργαλειοθήκη αντιμετώπισης του πληθωρισμού σε όλα τα κράτη μέλη. Για λόγους όμως που πρέπει να εξηγηθούν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πρακτικά αξιοποιήσει καμία από τις δυνατότητες που προσφέρονται ήδη.

Στις 9 Ιουνίου επομένως στέλνουμε το μήνυμα ότι γνωρίζουμε τι μπορεί να γίνει με βάση τις οδηγίες και τα ψηφίσματα της Ευρώπης και παίρνουμε την απόφαση  να Πάμε από την Αρχή, να Πάμε Αλλιώς, να αξιοποιήσουμε την ΕΕ προς όφελος της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται.  Μια κυβέρνηση που κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα και ενδιαφέρεται μόνο να αποφύγει τις ευθύνες, είναι μια επικίνδυνη για την κοινωνία κυβέρνηση.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης