Τοπικά

Φώτης Καψάλης: Συμπαραστάτης στα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά αλλά και ο αγροτικός κόσμος της περιοχής κατέγραψε το πρωί του Σαββάτου, κατά την περιοδεία του στην λαϊκή αγορά και στα καταστήματα της Φαρκαδόνας, ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων, του Βολτ Ελλάδας μέσω της συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ», Φώτης Καψάλης.

 

 

Ο υποψήφιος βουλευτής, περιόδευσε στους πάγκους της λαϊκής αγοράς της Φαρκαδόνας, συνομίλησε με αγρότες, παραγωγούς, μικροπωλητές, καταγράφοντας τις αγωνίες και τα προβλήματα που βιώνουν τα τελευταία χρόνια.

Αυξημένο κόστος παραγωγής, ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο από τα συχνά – πυκνά καιρικά φαινόμενα, ακρίβεια που βιώνει ο κόσμος και έλλειψη χρημάτων που έχει αντίκτυπο και τους ίδιους.

Όπως επεσήμαναν αγρότες και μικροπωλητές η αγοραστική κίνηση στην αγορά της Φαρκαδόνας, αλλά και ευρύτερα έχει μειωθεί, μιας και ο κόσμος προχωρά σε περικοπές ακόμη και στα αναγκαία ήδη, μιας και τα χρήματα δεν επαρκούν λόγω και της μεγάλης ακρίβειας.

Ταυτόχρονα στάθηκαν στην αύξηση του κόστους παραγωγής, στην ενεργειακή κρίση και σε διάφορα άλλα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, τελευταία των άστατων καιρικών συνθηκών και των ακραίων φαινομένων, που δημιουργούν απόγνωση και άγχος.

Ο Φώτης Καψάλης, δήλωσε συμπαραστάτης στα προβλήματα αγροτών και παραγωγών, θεωρώντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα είναι η περιβαλλοντική και κλιματική κρίση. Σημείωσε ότι η Ελλάδα και η περιοχή της Φαρκαδόνας έχει ήδη δοκιμαστεί σκληρά από μεγάλες φυσικές καταστροφές και έχει γίνει φανερή η ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

«Η κίνησή μας έρχεται να απαντήσει σε αυτήν την ανάγκη και θα δουλέψει προς αυτήν την κατεύθυνση, υιοθετώντας πανευρωπαϊκές επιλογές.», δήλωσε ο ίδιος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης