Τοπικά

Χορός Αργιθεατών Ν.Τρικάλων 2023

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εδώ  και 42 χρόνια από την ίδρυσή του συνεχίζει ποικιλοτρόπως να διατηρήσει τη λαϊκή Παράδοση και να την μετα-δώσει στις νεότερες γενιές. Η Αργιθεάτικη  δημοτική μουσική καθώς και οι χοροί όπως ο ‘’κλειστός’’ χορός είναι ξεχωριστοί στην Ελλάδα.

 

 

Στις 15 Ιανουαρίου 2023 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 το Μεσημέρι στο κέντρο ‘’ΠΥΛΗΣ ΜΕΓΑΡΟ’’ ( Τρικάλων-Πύλης) θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αργιθεατών.

Θα μας διασκεδάσουν νέα παιδιά από την ΑΡΓΙΘΕΑ , έχουν σπουδάσει μουσική και πρέπει να τους βοηθήσουμε.Οι μουσικοί είναι: Βασίλης Μπακογιάννης (κλαρίνο ), Γρηγόρης Παπαδήμας (τραγούδι),Παναγιώτης Παππάς (βιολί),Γεώργιος Θεοδωρίδης (λαούτο),και Παναγιώτης Νάκος (κρουστά).

Τα χορευτικά του Συλλόγου θα μας παρουσιάσουν εντυπωσιακό πρόγραμμα με δρώμενο ‘’το αμίλητο νερό’’ ένα Πρωτοχρονιάτικο έθιμο για να μάθουν οι νέοι και να θυμιθούν οι παλιοί.

Θα υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος με 310  δώρα . Θα φύγουν όλοι με ένα δώρο. Στην ειδική κλήρωση τα ήδη κερδισμένα λαχεία θα κληρωθούν πάλι για τα 10 μεγάλα-μεγάλα δώρα.  Ο χορός γίνεται υπό την αιγίδα των χορηγών  Επαγ-γελματιών Τρικάλων.  Στη λαχειοφόρο θα πουληθούν μόνο 300 λαχεία !!!

Τα δώρα είναι προσφορά την καταστημάτων των Τρικάλων για το δραστήριο Σύλλογο των Αργιθεατών Τρικάλων.

Σας περιμένουμε για ένα αυθεντικό γλέντι γεμάτο παράδοση,κέφι και χορό.!!!!

                                                                Έλλη Τσιρογιάννη

                                               Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης