Ροή Τοπικά

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο 2ο ΣΔΕ

Σε ένα πολύ ιδιαίτερο κλίμα και μια ατμόσφαιρα χαρμολύπης πραγματοποιήθηκε η  χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων, μέσα στο σχολείο του καταστήματος κράτησης την Πέμπτη 19/12/2109.

Μέσα σε μια όμορφα διακοσμημένη αίθουσα με εικαστικές δημιουργίες των μαθητών (ψηφιδωτά, κάρτες, στολίδια κ.α.) οι καλεσμένοι της γιορτής τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν τις δράσεις: Παραδοσιακά κάλαντα από χορωδία κρατουμένων μαθητών, τραγούδια από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και από το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο και μια μικρή, ιδιαίτερη θεατρική παράσταση «Ο Άγιος Βασίλης στις φυλακές Τρικάλων», γεμάτη γέλιο, χιούμορ, αυτοσαρκασμό αλλά και συγκίνηση.

Στους καλεσμένους μοιράστηκαν τα χειροποίητα δώρα που είχαν φτιάξει οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του ΔΙΕΚ Τρικάλων και στο τέλος προσφέρθηκαν αλμυρά και γλυκά εδέσματα.

Η Αναπληρώτρια Δ/ντρια και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΣΔΕ ευχαριστούμε θερμά για τις απλόχερες και ευγενικές χορηγίες τους παρακάτω: Το S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ A.E., τη μπισκοτοβιομηχανία ΒΙΟΛΑΝΤΑ, το ζαχαροπλαστείο ΓΙΑΝΝΗΣ και το αρτοποιείο ΣΤΑΧΙΕΝΙΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ.

Ευχαριστούμε επίσης για την πρωτοβουλία να στείλουν δώρα στους κρατουμένους μαθητές μας τους εξής: α) Τη Διευθύντρια κα Τσιοτινού, το Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων. β) Τη φιλόλογο κα Μπαλαμώτη και τους μαθητές του Γ1 Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Τρικάλων.

Τέλος ευχαριστούμε τη Διεύθυνση της Φυλακής για τη συνεχή στήριξη στις προσπάθειες μας.

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο