Τοπικά

Χριστούγεννα…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Χριστούγεννα! Η μεγάλη γιορτή

 

Της χριστιανοσύνης. Είναι η γιορτή

Της χαράς της αγάπης,

Της αδελφοσύνης και της Ειρήνης.

Τις Άγιες αυτές μέρες χαίρονται οι άνθρωποι που έμειναν στην καρδιά ακόμη παιδιά, με ψυχές αγνές, απλές και ταπεινές γιατί οι μεγάλοι συνεπαρμένοι από τα καθημερινά και ευήμερα, δεν στέκονται στοχαστικά μπροστά στο μεγαλείο της  Ενσαρκώσεως και στα υπέροχα μηνύματα της Φάτνης.

Οι καμπάνες θα ηχήσουν χαρμόσυνα καλώντας τους ανθρώπους να προσευχηθούν, ακούγοντας το:’’Δόξα εν υψίστης θεώ και επί γης ειρήνη εν

Ανθρώποις ευδοκία’’, όπως τότε στη Βηθλεέμ από τα στόματα των αγγέλων .Το

Μήνυμα αυτό να σταλάξει στις καρδιές καλοσύνη, να διώξει τα μίση και τα πάθη και οι άνθρωποι να ευχηθούν από καρδιάς ‘’Χρόνια πολλά ‘’ Ο Χριστός μας αγάπησε,έτσι και μεις πρέπει να αγαπάμε τον πλήσίον μας. Να απαλύνουμε τον πόνο μιας χαροκαμένης μάνας, να σταθούμε στοργικά κοντά στον ανήμπορο γέροντα, στο άρρωστο παιδί, στο φτωχό.

Ο Χριστός αγάπησε όλους τους ανθρώπους, ακόμη και αυτούς που τον πλήγωσαν, τον σταύρωσαν και τον πόνεσαν. Ο καθένας μας να γίνει ταπεινός προσκυνητής, ένα λαμπρό αστέρι και ένας ρωμαλέος αγωνιστής στο στίβο της ζωής και της ‘’ανθρωπιάς’’

Ο άνθρωπος σ’ όλες τις εποχές παρασύρθηκε και κυριαρχήθηκε από κατώτερα αισθήματα και οδηγήθηκε σε πολέμους και καταστροφές.Απομάκρυνε την αγάπη από την καρδιά του και φώλιασε τα πάθη του.Αυτός ήταν ο λόγος του θεού μας που έστειλε τον  γιό του τον μονογενή να μας σώσει, ο ερχομός του λύτρωσε την ανθρωπότητα. Αν η αγάπη του ανθρώπου για τον άνθρωπο πλημμύριζε την καρδιά του ,τότε θα κυριαρχούσε η ειρήνη.

Χριστούγεννα! Το αγγελικό τραγούδι θα ακουστεί μαζί με τους κτύπους της καμπάνας.Το άστρο των Μάγων θα φωτίσει την ανθρωπότητα. Η αχτίδα του θα απλωθεί ελπιδοφόρα και οι λαοί θα ψιθυρίζουν:’’και επί γης Ειρήνη’’.

Έλλη Τσιρογιάννη

                                                        Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης