Τοπικά

Χρ. Σιμορέλης: “Τα σπίτια δεν τα πήραν οι κομμουνιστές”

Σε μια οικονομική και κοινωνική συγκυρία, που με πρόσχημα την πανδημία υπάρχουν μειώσεις μισθών, απολύσεις, λουκέτα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και συνολική εκτόξευση των χρεών, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί ως μακρύτερο χέρι των Τραπεζών. Φέρνει μέσα στη νύχτα ένα νομοσχέδιο που στη πράξη πτωχεύει τους πολίτες και αρπάζει τη πρώτη κατοικία ανήμπορων ανθρώπων. Κάτι που δεν το τόλμησε ούτε η Τρόικα ούτε το ΔΝΤ στο καιρό των Μνημονίων!

Στη πράξη και χάνεις το σπίτι και πληρώνεις!

Αυτό το Νομοσχέδιο που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «έκτρωμα» όχι απλώς δε δίνει δεύτερη ευκαιρία αλλά καταργεί κάθε ευκαιρία σε ένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό, σε έναν επαγγελματία να σταθεί στα πόδια του.

Το πιο τραγικό της υπόθεσης σύμφωνα με αυτόν το πτωχευτικό κώδικα είναι πως ό,τι αποκτήσει ο πτωχευμένος πολίτης  μετά την πτώχευση, στο βαθμό που υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης του( περί τα 611 ευρώ το μήνα), δεν του ανήκει αλλά πηγαίνει προς ικανοποίηση των πιστωτών.

Για όλα τα αρνητικά αυτού του Νομοσχεδίου ενδεικτικά αναφέρω τις θέσεις των εμπλεκόμενων φορέων:

Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδας: « Με αυτό το Νομοσχέδιο τελειώνει οριστικά η προστασία της πρώτης κατοικίας»

ΓΣΕΒΕ: «Δε παίρνετε κανένα μέτρο προστασίας της πρώτης κατοικίας»

Ένωση Εμπόρων: «Το Νομοσχέδιο δίνει δεύτερη ευκαιρία πτώχευσης παρά δεύτερη ευκαιρία»

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: « Αν ψηφιστεί ο νόμος όπως έχει, μπαίνει ταφόπλακα σε χιλιάδες επιχειρήσεις»

 

Υ.Γ.  Παλιά μας λέγανε ότι θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια. Τελικά όπως αποδεικνύεται τα σπίτια δεν τα πήραν οι κομμουνιστές αλλά έρχονται σήμερα οι Τράπεζες με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης της  Νέας Δημοκρατίας  να τα πάρουν.

Χρήστος Σιμορέλης

Πρ.Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Διαβάστε επίσης