Ροή Τοπικά

“Όχι” Καΐκη στο χρυσό μετάλλιο της πόλης στον Μόσιαλο

trikalavoice.gr

Επισημάνσεις του Γιώργου Καΐκη στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για βράβευση του  Ηλία Μόσιαλου ο οποίος, όπως ο ίδιος αναφέρει είναι κεντρικός εκπρόσωπος της  κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Με αφορμή την πρόταση και απόφαση τελικά (πέρασε κατά πλειοψηφία) να αποδοθεί το χρυσό μετάλλιο της πόλης στον Ηλία Μόσιαλο ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” εξέφρασε τις αντιρρήσεις του.

“Δεν ξέρουμε πόσα χρυσά μετάλλια της πόλης διαθέτει ο Δήμος Τρικκαίων , όμως είμαστε σίγουροι ότι δεν επαρκούν για να δοθούν  στους πραγματικούς και αφανείς  ήρωες κατά της πανδημίας” λέει και συμπληρώνει:Χωρίς καμία πρόθεση να «χαλάσουμε» το πρωτόκολλο συμπεριφοράς που επικρατεί συνήθως σε τέτοιου είδους συζητήσεις – αποφάσεις ως Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  • Θεωρούμε πολύ «άκομψο» τον τρόπο ενημέρωσής μας για τη συγκεκριμένη βράβευση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το αντίστοιχο έγγραφο της ημερήσιας διάταξης . Πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα συζήτησης η πρόταση  σε διαπαραταξιακό επίπεδο και στη συνέχεια να έρθει για περαιτέρω διαδικασίες. Πιστεύουμε ότι εντάσσεται στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής του κ. Δημάρχου ,ο οποίος έχει συνηθίσει να μας «εκπλήσσει»…
  • Σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο ,δηλαδή σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και πανδημίας, κατά την οποία ο λαός μας περνά τα πάνδεινα θεωρούμε ότι το πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής θα ήταν να κατευθύνεται σε όλα τα επίπεδα για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και για την υγεία του. Να ενδιαφέρεται για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και το άνοιγμα των σχολείων. Αυτό επιβάλλει η συγκεκριμένη περίοδος . Πιστεύουμε πως δεν είναι ώρα για επαίνους και χαρακτηρισμούς όπως «πρόσωπα της χρονιάς και των ημερών». Και μάλιστα από μια Δημοτική Αρχή  η οποία με διάφορες δικαιολογίες απέρριψε μια σειρά από ψηφίσματα και προτάσεις που καταθέσαμε για συγκεκριμένα θέματα ,όπως τις προτάσεις μας για το άνοιγμα των σχολείων με το αιτιολογικό ότι δεν είναι Υπουργός Παιδείας ή άλλα ψηφίσματα που αφορούσαν την προστασία της υγείας μας.
  • Να ξεκαθαρίσουμε ότι «σεβόμαστε» απόλυτα το επιστημονικό φορτίο του κ. Μόσιαλου ,μια επιστημονική γνώση ,όμως , που όπως επισημαίνεται εισηγητικά, υιοθετείται και εργαλειοποιείται από μια σειρά αστικούς οργανισμούς και κυβερνήσεις και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Άλλωστε και ο κ. Μόσιαλος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοίκηση αυτών των οργανισμών και στην άσκηση πολιτικής ( πχ υπουργός επικρατείας στην κυβέρνηση Γ.Α.Παπανδρέου το 2011 , εκπρόσωπος της σημερινής κυβέρνησης Μητσοτάκη στους διεθνής οργανισμούς κ.α) Μια πολιτική υγείας που είναι πολύ μακριά από την πάγια θέση μας για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, χωρίς καμία παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα, κατά το οποίο η υγεία , το φάρμακο, το εμβόλιο θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Δεν ξέρουμε πόσα χρυσά μετάλλια της πόλης διαθέτει ο Δήμος Τρικκαίων ,όμως είμαστε σίγουροι ότι δεν επαρκούν για να δοθούν στους πραγματικούς ήρωες των ημερών που δεν είναι άλλοι από τους γιατρούς ,τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας και στο Δήμο μας.

Με αυτές τις επισημάνσεις εμείς, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, δηλώνουμε ότι θα είμαστε «απόντες» κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ψηφοφορίας” .

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης