Ροή Τοπικά

“Όχι” σε lockdown λέει ο Τρικαλινός Πρύτανης του Α.Π.Θ. (video)

trikalavoice.gr

Κίνηση απελπισίας χαρακτήρισε το lockdown το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και καθηγήτρια Παθολογίας. Ελένη Γιαμαρέλλου, ενώ ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου εκτίμησε πως ένα ολιγοήμερο απαγορευτικό δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα.

 

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, μόνο την Τετάρτη, κλείστηκαν 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης, ενώ χιλιάδες ήταν αυτοί που έκλεισαν ραντεβού για την τρίτη δόση. Στο μέτωπο της πανδημίας ο γ.γ. εκτίμησε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και το  Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει. «Αυτή την στιγμή υπάρχει μια δυναμική στην πανδημία αλλά σε λίγο θα υπάρχει επιπέδωση», συμπλήρωσε στη σχετική αναφορά του. «Δεν το θέλουμε το lockdown, είναι κίνηση απελπισίας» δήλωσε από την πλευρά της στην τηλεόραση του  ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου. Για να γλιτώσουμε όμως το lockdown, θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα, σημείωσε, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στη χρήση μάσκας, μέτρο που όπως είπε, με τους εμβολιασμούς και την κόπωση ύστερα από δυο χρόνια το έχουμε ξεχάσει.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊώαννου εκτίμησε ότι και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα δύσκολα νούμερα που έχουμε σήμερα. Παράλληλα επανέλαβε την ανάγκη να αυξηθεί η εμβολιαστιακή κάλυψη αλλά και να τηρούμε τα μέτρα όπως μάσκες και αποστάσεις, προειδοποιώντας ότι θα έχουμε πρόβλημα έαν δεν φερθούμε με σύνεση. «Εαν σήμερα γινόταν lockdown για μια βδομάδα, δέκα ημέρες και μετά από δέκα ημέρες συμπεριφερόμασταν όπως σήμερα, θα είχαμε κανένα αποτέλεσμα;» διερωτήθηκε ο πρύτανης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης