Ροή Τοπικά

1 Οκτωβρίου 2022 σήμερα– Τι αλλάζει για τους οδηγούς…;

Το πρακτορείο ασφαλειών SOLVENS με «πυξίδα» πάντα την ασφάλειά τη δικιά σας και της οικογένειάς σας, σας εύχεται Καλό Μήνα και σας υπενθυμίζει ότι από 1η Οκτωβρίου 2022 σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθίσταται υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα «αντιολισθητικά μέσα». Ως «αντιολισθητικά μέσα» λογίζονται τα χειμερινά «πανιά» και οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή τα χειμερινά ελαστικά που φέρουν την ειδική σήμανση.

 

Τα «αντιολισθητικά μέσα», σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, θα πρέπει οι οδηγοί να τα έχουν στο όχημά τους από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους, γιατί αλλιώς σε περίπτωση ελέγχου θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 80 ευρώ.

Δεν αρκεί όμως απλά να διαθέτουμε «αντιολισθητικά μέσα» επειδή μας υποχρεώνει ο νόμος. Οφείλουμε επίσης να έχουμε ελέγξει ότι ταιριάζουν σίγουρα στο όχημα μας, να γνωρίζουμε πώς τοποθετούνται και το σημαντικότερο για την ασφάλεια όλων μας, σε περίπτωση χρήσης τους να προσαρμόζουμε την οδήγησή μας στις επικρατούσες συνθήκες.

Ασφάλειες SOLVENS – Πυξίδα μας, η ασφάλειά σας

Βασιλείου Τσιτσάνη 17

Τ. 24310 01234

Info@solvens.gr

Διαβάστε επίσης