Τοπικά

1.402 Τρικαλινοί έκαναν την τρίτη δόση-Έρευνα για νέα πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού στα Τρίκαλα, όσον αφορά την τρίτη και αναμνηστική δόση. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν κάνει ήδη την τρίτη δόση 1.402 άτομα, κυρίως υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες. Συνολικά στα Τρίκαλα είναι πλήρως εμβολιασμένα κατά του κορωνοϊού 67.674 άτομα.

 

Εντωμεταξύ νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το Κ.Υ. Παλαμά, όπου είχαν προστρέξει και πολλοί Τρικαλινοί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ” νέα στοιχεία για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας φέρεται να έχουν προκύψει από την εν εξελίξει έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αρχικά, στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας που διενήργησε η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια είχε προκύψει ότι η ελεγχόμενη υπάλληλος είχε χορηγήσει 33 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ιδιώτες αλλά και συγγενείς της – υγειονομικούς, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Ανάμεσα στους επωφελούμενους ήταν η αδελφή της, που εργάζεται ως τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, ενώ πλαστά πιστοποιητικά από το Κ.Υ. Παλαμά είχαν βρεθεί ακόμα στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.

Κατά τη διαδικασία τέθηκαν υπόψη της ακόμα 63 πιστοποιητικά εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας. Θεωρήθηκαν ύποπτα είτε επειδή δεν ήταν υπογεγραμμένα από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας είτε επειδή υπήρξαν υπόνοιες ως προς τη γνησιότητα των υπογραφών. Το προηγούμενο διάστημα εξάλλου, οι αστυνομικοί είχαν πάρει στην κυριολεξία δείγμα γραφής από την 44χρονη.

Διαβάστε επίσης