Ροή Τοπικά

1.915 rapid test την περασμένη βδομάδα στα Τρίκαλα-12 θετικοί στον κορωνοϊό

Εξαιρετική δουλειά από τα κλιμάκια ΚΟΜΥ Τρικάλων τα οποία σαρώνουν το Νομό χτυπώντας στη ρίζα την εκδήλωση νέων κρουσμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την περασμένη  Δευτέρα 14/12/2020 έως και την Παρασκευή 18/12/2020 τα κλιμάκια της ΚΟΜΥ Τρικάλων πραγματοποίησαν 1915 συνολικά τέστ σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα ( Rapid και PCR) σε δημόσιες υπηρεσίες, βιομηχανίες τροφίμων, αρτοποιεία, σούπερ μάρκετ, κλειστές δομές (γηροκομεία, ψυχιατρικές κλινικές), οικισμούς Ρομά, σε χωριά όλων των Δήμων της Π.Ε Τρικάλων, Περιφερειακά Ιατρεία, Γενικό Νοσοκομείο,Κ.Κ Τρικάλων, Εμπορικό Σύλλογο, Επιμελητήριο Τρικάλων.

Συνολικά επιβεβαιώθηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού, περιστατικά που τέθηκαν αμέσως σε απομόνωση, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις πιθανότητες διασποράς στην κοινότητα. Έτσι εξηγούνται και τα συνεχώς μειούμενα νέα κρούσματα που καταγράφει ο ΕΟΔΥ στο Νομό μας.  Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι 5.87 ανά ημέρα για τον Νομό μας, στοιχεία ενθαρρυντικά.

Η Δήμητρα Νάτσινα, ιατρός-περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής των κλιμακίων έχει πάρει πάνω της την υπόθεση της πανδημίας καταγράφοντας δεκάδες ώρες “υπερωριών’.

“Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την περαιτέρω μείωση της διασποράς αλλά και για να κρατήσουμε χαμηλά τα επίπεδα” λέει η ίδια στο trikalavoice.gr “γι’ αυτό πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να δείξουμε την υπευθυνότητα που χρειάζεται, τις Άγιες ημέρες που πλησιάζουν . Υπενθυμίζεται ότι οι συναθροίσεις, δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού αναστέλλονται. Ειδικώς για τις ημέρες 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1Ιανουαρίου 2021 επιτρέπονται οι συναθροίσεις, με ανώτατο όριο εννέα συμμετεχόντων που προέρχονται από μια έως δύο οικογένειες”!

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο