Ροή Τοπικά

10ήμερο εκπτώσεων από την Πέμπτη, στα Τρίκαλα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει ότι η εαρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τον  Ν. Τρικάλων θα αρχίσει την Πέμπτη  2 Μαΐου και θα λήξει το Σάββατο 11 Μαΐου. Προαιρετικά, τα καταστήματα κάθε είδους μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 5 Μαΐου, σύμφωνα με  (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Συγκεκριμένα οι ημέρες των εκπτωτικών περιόδων είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης δεν θα είναι η πρώτη Μαΐου, η οποία καθορίστηκε ως αργία με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά η Πέμπτη, 2 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκπτωτικών περιόδων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων εφιστά την προσοχή στους συναδέλφους και ενημερώνει πως σε περίπτωση που παραβιαστούν οι διατάξεις περί εκπτώσεων ή οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλονται εξαιρετικά υψηλά πρόστιμα.

Πρέπει να τονιστεί ότι, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων με την  Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και την ΕΣΕΕ, έχοντας διαπιστώσει προ πολλού την αποτυχία των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες αντί να βοηθούν τις επιχειρήσεις πλήττουν εντέλει τον θεσμό των εκπτώσεων συνολικά, βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου για την κατάργησή τους.  Εφόσον έχουμε εξελίξεις μέχρι την εναρκτήρια ημερομηνία της 2ης Μαΐου, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων επισημαίνει ότι η κίνηση τις Κυριακές εντός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων είναι υποτονική και κατά συνέπεια αναποτελεσματική για την αγορά. Εφαρμόζοντας την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, όλων των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και με την σύμφωνη γνώμη της ΕΣΕΕ προτείνει στους συναδέλφους τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 5 Μαίου 2019.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης