Τοπικά

10 πράγματα που είδαμε στα Τρίκαλα των Χριστουγέννων

Η αυλαία της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων έπεσε και το trikalavoice.gr  κάνει μια ανασκόπηση όσων ζήσαμε τον τελευταίο μήνα…

  1. Η πόλη έγινε προορισμός και ταυτόσημη με τα Χριστούγεννα. Την επισκέπτονται πια άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας, την επισκέπτονται, για να περάσουν μέρες χαλάρωσης στην περιοχή μας.
  2. Ο «Μύλος των Ξωτικών» παραμένει κορυφαίο brand name, ωστόσο φέτος σημειώθηκε το πρώτο ατύχημα το οποίο έγινε θέμα πανελλαδικά (… παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα στα μεγάλα ΜΜΕ των Αθηνών που επιχείρησε η e-trikala). Χρειάζεται προσοχή στη διαχείριση…
  3. Φτωχός ο στολισμός και φωτισμός της πόλης. Έπεσε όλο το βάρος στο «Μύλο» και στην υπόλοιπη πόλη ο στολισμός δεν ήταν ενιαίος (… αλλού χρυσαφί, αλλού μπλε λαμπάκια, χωρίς σειρά).
  4. Ταβέρνες και καφετέριες σε πόλη και χωριά, σε πεδινά και ορεινά, έζησαν μεγάλες στιγμές. Συνεχόμενο sold out για… 40 μέρες περίπου. Οι ιδιοκτήτες έκαναν πολύ καλά ταμεία και προς τιμήν τους διαφήμισαν τη πόλη προσφέροντας εξαιρετικά πιάτα στους επισκέπτες. Δεν καταγράφηκε κανένα παρατράγουδο, ενώ ίσχυε παντού ο αντικαπνιστικός Νόμος (… με κάποιες εξαιρέσεις αργά τα βράδια).
  5. Το κυκλοφοριακό παραμένει ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης, η οποία ειδικά αυτές τις μέρες έδειξε να ασφυκτιά. Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης με αποτέλεσμα να κλείνουν ακόμη και πεζοδρόμια και πλατείες από (παράνομα) σταθμευμένα οχήματα.
  6. Τα ορεινά θέρετρα του Νομού μας εξακολουθούν να μαγεύουν κι επειδή φέτος… χιόνισε για τα καλά, ήταν μαγικά!… Δυο σαλέ λειτούργησαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, το οποίο έγινε ξανά πόλος έλξης για Τρικαλινούς και τουρίστες.
  7.  Η κεντρική γέφυρα κατέστη σημείο αναφοράς και ίσως είναι πια ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας!!!…
  8. Το Φρούριο. Παρά τις μεγάλες δυνατότητές του παραμένει «εκτός ενδιαφέροντος» των επισκεπτών. Ζητούνται πρωτοβουλίες και… προτάσεις!!!…
  9. Η πόλη ήταν φέτος πιο καθαρή από ποτέ, καθώς συνεργεία του Δήμου επιχειρούσαν… νύχτα μέρα σε όλους τους δρόμους.
  10. Το χαμόγελο που μας μένει έπειτα από τόσες χαλαρές μέρες και η… ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά!!!…

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο